De Freya Crop Top Sportbh in een Obstaclerun!

Geschreven door: Marieke van Horssen

Een tijdje geleden ben ik door kiesdejuistesportbh.nl uitgekozen om blogger te worden voor sportBHblog.nl. Ik moet zeggen dat ik dat best wel een uitdaging vind. Hoe test je een sportbh en wat ga je daar dan over melden? Je kan hem aantrekken en gaan springen en zeggen. Ja hij zit lekker. Of je gaat er daadwerkelijk mee aan het werk. Het laatste heb ik gedaan.

Een paar maanden geleden ben ik begonnen met trainen en afvallen. Ik woog meer dan 90 kilo, wat best wat aan de zware kant was. Op dit moment schommel ik rond de 78 kilo. Allemaal erg leuk, maar waar het vet het snelste verdwijnt is bij je borsten. Dus ik heb daar echt een goede bh voor nodig.

Gratis online sportbh test

Door de uitgebreide test opkwam de Freya Crop Top eruit.
Een flitsende sportbh.

 

Hardlopen met de Freya Crop Top

Tijdens mijn voorbereiding op mijn eerste mud race heb ik hem natuurlijk al uitgebreid getest. Met hardlopen zat hij prima. Wat ik vreselijk vind zijn borsten die heen en weer schudden. Je ziet soms vrouwen lopen waar alles op en neer beweegt, dat kan gewoon niet goed voor je zijn! Ik train met een hartslagmeter en die wil onder een sportbh niet altijd even prettig zitten. Door de brede band onderaan de sportbh was het trainen met mijn hartslagmeter geen probleem. Fijn!

Qua pasvorm zit hij super. Met de raceback en de brede banden maakt het dragen ervan erg prettig. Door de soft cups valt hij ook nog mooi onder een strak shirtje.

Freya Active SportBHKrachttraining en CrossFit

Met deze sporten beweeg je je bovenlichaam iets anders dan bij het hardlopen. Tijdens krachtoefeningen als gewichtheffen, waarbij je boven je hoofd kracht moet zetten, blijft de bh netjes zitten. Ook tijdens de buikspier- of andere oefeningen die je op je rug doet, heb je geen last van bandjes die op irriteren op de rug. Dus vooralsnog geen schuurplekken of andere pijnlijke plekken. Ook heb ik geen last gehad van de beugels bij de liggende oefeningen. So far so good, maar de ultieme test zou 24 augustus gaan plaatsvinden tijdens ‘Dirt Maniacs’, mijn eerste mud race.

Freya Active SportBHWat houdt zo’n mud race nu in?

Het woord mud verraad het al wel een beetje. Het is een hardloopwedstrijd met modder en obstakels. Ik deed mee aan de Dirt Maniacs in Amsterdam, welke zich in en rond de Gaasperplas afspeelde. Je kunt verschillende afstanden doen. Voor de echte bikkels was er 24 km. En verder 18, 12 en 6 km. Ik had voor de 12 gekozen. Daar zaten namelijk alle obstakels in.

Het eerste obstakel was een zeecontainer waar je over moest klimmen en vanaf moest springen. Check….. nergens last van. De Freya Crop Top hield alles netjes op zijn plek.
Na een stuk rennen moest je op je knieën of op je buik door de modder onder prikkeldraad door. Ook daar, geen enkel probleem.

Freya Active SportbhVervolgens moesten we door de sloot heen, lekker een stukje zwemmen in water van een graad of 13. Brrrr!

Freya Active SportBhNa een touwbrug moesten we weer een stuk rennen. Ook daar had ik nergens last van. Door de wisseling van zwemmen en rennen willen de kleren nog wel eens koud gaan aanvoelen. Het belang van goede kleding is hier zo duidelijk. Mensen met katoenen shirtjes en joggingbroeken hebben het zwaar hier. Gelukkig was ik goed voorbereid en had ik goede technische kleding aan waardoor de kou snel weer wegtrok en ik nergens last van had. Ook de bh bleef prima op zijn plek en voelde niet koud en schuurde niet.

Tot nu toe heeft hij alle testen overleefd. Nu ik nog ;).

Het leuke van dit soort wedstrijden is dat je het niet alleen doet, maar dat je elkaar indien nodig ook helpt. Ik heb zelf heel wat ‘pootjes’ gegeven om mensen over schuttingen en hekken te helpen, dus de kleding had het af en toe zwaar te verduren. Ook ik kan hier en daar best wat hulp kan gebruiken, had ik me al snel aangesloten bij een groepje van een man en drie andere dames. Niet alleen erg handig, maar het bleek ook nog eens erg gezellig.

Freya Active SportbhMonkeybars

Helaas waren er tijdens deze run ook wat zaken minder goed geregeld. Doordat het parcours niet geheel duidelijk was uitgezet, misten we enkele obstakels (of iedereen was verkeerd gelopen of ze waren er gewoon niet). Eén van de missende obstakels was er een waar ik juist heel veel voor had getraind: de ‘monkeybars’. Dit is een soort horizontale ladder over een stuk water waarbij je hangend aan je armen als een aapje naar de overkant moet slingeren. Het was mijn ultieme uitdaging tijdens deze race. Maar helaas bleek dit obstakel er, in tegenstelling tot de aankondigingen, niet in te zitten. Jammer!

Nieuwe kans!

Gelukkig heb ik 28 september nog een kans. Dan ga ik in Biddinghuizen de 12 km bij de Mudmasters meedoen. Dit is één van de beter georganiseerde races in Nederland, waar ik nu zeker de kans krijg om de ‘monkeybars’ te verslaan!

Freya Active Sportbh in obstaclerunningConclusie

Kortom, zowel tijdens de trainingen als tijdens de Dirt Maniacs obstaclerun is de Freya Crop Top mij echt goed bevallen. Modellen die ik hiervoor had, zoals de ShockAbsorber, zitten lang niet zo goed als deze sportbh. Vooral bij de ShockAbsorber had ik het idee dat mijn borsten zo strak mogelijk tegen mijn lichaam aan gedrukt moesten worden. Dit gaat het schudden wel tegen natuurlijk, maar erg prettig zit het niet. De Freya heeft een meer natuurlijke feel, zonder dat de stevigheid minder wordt. En de bh heeft zich wat mij betreft bij deze dus ook bewezen bij hardlopen, fitness en bij mud races. Echt een aanrader dus!

SportBHblog wenst Marieke heel erg veel succes met Biddinghuizen en dan natuurlijk vooral met de Monkeybars!

Anita, sportbh deskundige, over de Freya Crop Top

‘Wie zo nu en dan op mijn website kijkt, weet al lang dat er goede sport bh’s in leuke kleurstellingen zijn die prima ondersteuning bieden tot zeker cup H. En daar is weer een heel mooie bijgekomen: de Crop Top in prachtig Indigo van Freya!’

Lees op Kiesdejuistesportbh meer informatie of koop hem direct!

Freya Crop Top SportBH

Share Button