Daniëlle loopt de Posbankloop

Geschreven door Daniëlle van Hattum. 

Daniëlle is 34 jaar, woont in Waddinxveen en heeft een zoon van 12 jaar. Momenteel is ze bezig met de opleiding tot verpleegkundige. Het is soms behoorlijk plannen om te kunnen sporten, maar ze liep maar wel mooi de Posbank loop 2 weken geleden. Dank je wel voor je leuke blog!

De voorbereiding

Die was niet ideaal kan ik zeggen. Vorig jaar wilden we (mijn vriend William en ik) de posbankloop lopen, helaas waren we allebei geveld door de griep en ging het feest toen niet door.
Dus toen de voorinschrijving open was, hebben we ons metéén ingeschreven, 15 km hoppa! Dat is een half jaar geleden ongeveer. Maar de tijd vliegt… Gaat veel te hard!

Dus ineens… is het zover…!

Ik heb mijn laatste triathlon 29 augustus gehad, dat was een kwart afstand, dus afsluiten met 10 km lopen. Duurconditie genoeg, maar 15 km hardlopen is toch wel iets anders (dacht ik).

danielle-sportbhblog-dynamix-posbankloop-7

Daarbij is begin september is mijn opleiding (verpleegkundige) weer herstart, dus is het weer even wennen aan onregelmatige werktijden, school, veel huiswerk, gezin. e.d… je kent het wel. Ik heb sindsdien 2 keer per week 5 km gelopen. Dus 15 km wordt pittig!

Nieuwe sportbh!

Dynamix zwart | Sportbhblog.nlWat wél heel leuk is, is dat ik de Dynamix Star sportbh van kiesdejuistesportbh.nl heb gekregen om te testen! 🙂 Mijn favo kledingstuk met sporten is de sportbh. Ik ben nogal kieskeurig met sportbh’s; ik heb er heel veel, maar gebruik al jaren dezelfde (die zit het lekkerst) maarja die heeft zijn beste tijd wel gehad.

Via de nieuwe sportbh test die ik heb gedaan ben ik uitgekomen op de Dynamix Star. Een mooie zwarte sportbh, zonder beugels, dunne padding en een racerback (mijn favoriet voor alle sporttopjes) én wat ik voor het eerst zie is een systeem om de bandjes bij een racerback los te maken. Ziet er goed uit en goed over nagedacht!
Met nieuw materiaal krijg ik altijd een ‘boost’ om weer te gaan trainen, omdat je niet kan wáchten om het uit te proberen!

The day before

Oh wat voel ik me beroerd! Keelpijn, hoofdpijn en een grote steen in mijn maag. Jakkes, waar komt dat nou weer vandaan? Ik ben eigenlijk nooit ziek en nét nu.. Het zal toch niet gebeuren dat ik deze keer nou wéér niet kan lopen.
Een half doosje strepsils verder en met paracetamol lekker vroeg naar bed dan maar.

Dé dag begint

Hmm ik word wat twijfelachtig wakker. Zwaar hoofd en nog wat keelpijn.
In de loop van de ochtend knap ik lekker op kan ik wel zeggen! Ik voel me wakkerder worden en energieker dan afgelopen week!
En.. de zon schijnt! Ik hou van de zon, heerlijk, dat geeft ook weer energie 
Spullen allemaal gepakt, hartslagband vast om, dan vergeet ik die niet. Die zit perfect onder de Dynamix. Alsof het ervoor gemaakt is 😉 sporthorloge, belt met 2 kleine flesjes sportdrank, droge kleding, korte loopbroek, want de zon schijnt! Ook een shirt met korte mouwen met hardlooptopje eronder.. Ja volgens mij hebben we alles zo.

En off we go!

We zijn lekker op tijd weggereden, want parkeren was lastig hadden we op de site gezien en dan is het zéker nog een kwartier lopen naar de start.
Afijn uiteindelijk 1,5 uur te vroeg op plaats van bestemming en een parkeerplaats kunnen vinden op nog geen 5 minuten loopafstand van de start, Hahaha!

danielle-sportbhblog-dynamix-posbankloop-6

Het startterrein is niet bijzonder, een parkeerplaats, ouderwetse muziek uit de speakers, een hoop mensen… maar nérgens een vlag te vinden om een mooie foto bij te maken! Dat is nou weer jammer.

Het was ondertussen flink warm! Ik besloot mijn shirt uit te doen en in topje te lopen. Heerlijk, die zon op je schouders! 
Beetje inlopen, rek- en strekoefeningen, heupen losdraaien, oei het zit wel een beetje vast allemaal.

De start…

De eerste 5 km gaan moeizaam, maar dat is meestal zo. Pijntje hier, kraakje daar, stijve spiertjes nog, ademhaling wat hoger… Het hoort er allemaal bij.
Na een km of 8 kom ik lekker in mijn ritme en voelt het alsof ik zo uren door kan lopen. We hebben zelfs een kodakmomentje ingelast omdat het zo mooi is hier (doe ik eigenlijk nooit onderweg hoor, zéker als er tijdregistratie is). Dit is echt genieten. De rust en stilte en hee kijk nou! Daar gaat een hert!! Dat is gaaf, zelfs een hert gezien!

danielle-sportbhblog-dynamix-posbankloop-5

De hoogte in, naar ‘de pukkel’

Ik zie een spandoek ‘Tafelberg 106,2m’ boven de weg. Hmm ziet er heftig uit… Die 106,2 zal wel hoogtemeters zijn? Uiteindelijk viel het wel mee, beetje heuvelachtig, gewoon doorgaan. Ik liep nog steeds helemaal in mijn element, nog steeds genieten!

Na de Tafelberg zou ‘de Muur’ komen. Ondertussen had ik van William en diverse andere lopers dat ‘De Muur’ toch écht wel het zwaarste is van de hele loop. ‘De nare pukkel op het eind’ vond ik dé omschrijving van de dag van een loopster die deze al 4 keer had gelopen. Haar doel vandaag is om die pukkel hardlopend op te gaan, dat had ze nog nooit gered. Zozo, dat beloofde wat.

danielle-sportbhblog-dynamix-posbankloop-4

Daar was ie dan. Het spandoek ‘De Muur’. Vervolgens een bordje ‘nog 400m’. Oh joh die hele muur is maar 400m, denk ik meteen.
Knietjes omhoog en technisch (proberen) te lopen, alsof er een touwtje aan je hoofd wordt naar boven wordt getrokken en hup hup hup, ritme houden. Oei dit is wel een kuitenbijter voel ik al.

danielle-sportbhblog-dynamix-posbankloop-3

Een bordje ‘nog 100m’ en een bordje met ‘fotomoment’… Dat is altijd leuk, nogmaals mijn houding even onder de loep en lekker actief naar boven met die benen. Net doen alsof dit ‘peanuts’ is voor me. ‘Easy peasy’ naar boven.

Boven aan de muur gekomen staat een sponspost. Altijd lekker een natte spons in je nek.
Het is nu een heel stuk naar beneden lopen zie ik. Lekker heuvelaf, gratis energie roep ik dan altijd.

danielle-sportbhblog-dynamix-posbankloop-2

De finish

Nog 2 km en dan zijn we al bij de finish. Dat schiet ineens op!
Er staat een hoop publiek langs de kant wat uitbundig klapt, ons toejuicht en kinderen die ‘high-fiven’. Wat leuk zeg dat enthousiasme! Dat geeft weer energie voor de laatste kilometers naar de finish. Nog een paar meter en ja hoor! Met de duimpjes omhoog over de finish! Wat een prachtige loop was dit zeg! Echt 15 kilometer genieten!

danielle-sportbhblog-dynamix-posbankloop-1

De Dynamix is goedgekeurd trouwens! Hele fijne sportbh, de hartslagband bleef zitten waar hij hoort te zitten. Wat ik een groot voordeel vind, is dat de bh snel droogt! Er was geen doucheruimte aanwezig, dus we moesten al nazwetend de auto in om terug te rijden. Tegen de tijd dat we thuis waren, was de bh al droog. Top!

Op naar het volgende loopje! (Of fietstocht  )

Sportieve groet,
Daniëlle

ANITA, SPORT BH DESKUNDIGE

‘Het topmerk Anita heeft het wéér voor elkaar gekregen. De Momentum won in 2011 al de Red Dot Award. In 2014 werden ze opnieuw onderscheiden, maar nu met de fonkelnieuwe DynamiX.’

>> Bekijk de Anita Dynamix sportbh
>> Doe de gratis Online Sportbh test voor een gratis maat advies

 

Share Button