Hardlopen met de Freya Crop Top Sportbh

Geschreven door: Patricia Oppewal-Knaap

Als één van de gelukkigen mag ook ik een sportbh testen, de Freya Crop top sportbh in de kleur Indigo.

Het eerste dat opvalt is de mooie kleur, de zachte brede schouderbanden en de bredere zijpanden. Zodra ik hem aantrek voelt het stevig/ solide, de borsten zijn apart verpakt, worden ondersteund door een beugel, hij sluit wat hoger, heeft een lichte padding in de cups zodat je geen tepels ziet en naar wens zou je een racerback kunnen creëren. Met deze bh aan voel ik me: klaar voor de start!

FREYA SPORT BH CROP TOP - INDIGO

Het hardloopvirus

Door de vele jaren heen ben ik naast schaatsen blijven lopen, met wat onderbrekingen hier en daar. Enkele blessures en twee kinderen zorgden er voor dat ik vaak opnieuw moest gaan opbouwen. Na een erg langdurige achillespees blessure (incl fysiotherapie en beide voeten in het gips) besloot ik tegen het advies van de gipsmeester in het hardlopen toch weer op te gaan pakken. Vlak daarna heb ik mij ingeschreven om sportbhblogger te worden en werd uitgekozen, wat ontzettend leuk!

De Freya Crop Top

De eerste sportbh die ik mag testen is de Freya Crop Top. Bij het uitpakken valt mij meteen de geweldige kleur op (paars en lime) en hij oogt stevig (wat ik wel kan gebruiken met mijn grotere maat). Het zorgt ervoor dat ik nog vastbeslotener ben om mijn hardloopplannen uit te gaan voeren.

Het hardlopen weer opgepakt

Freya Crop Top | Sportbhblog.nl | Kiesdejuistesportbh.nlAlsof het zo heeft moeten zijn kwam er toen een prijsvraag voorbij, waarbij je een hardloopclinic met Carien Kleibeuker kon winnen. Het toeval wil dat ik vroeger geschaatst heb en Carien regelmatig tegenkwam op verschillende ijsbanen in Nederland. Vol goede moed schreef ik mij in en tot mijn grote verbazing en blijdschap werd ik uitgenodigd om mee te doen!

Dit was zo’n twee maanden geleden, dus ik had nog even de tijd om mijn loopconditie weer op te bouwen. Mijn basisconditie is wel in orde aangezien ik 2x in de week een spinningles volg op de sportschool, maar of dit genoeg is om over twee maanden aan een loopclinic mee te doen viel nog te bezien.

Meteen de volgende dag heb ik mijn hardloopschoenen opgezocht, mijn nieuwe Freya sportbh aangedaan en ben begonnen. Omdat mijn lichaam niet meer gewend was aan hardlopen ben ik begonnen bij het begin en ben 1 minuut-1 minuut gaan lopen. De training heeft 20 minuten geduurd waarbij ik ongeveer 5 loopjes deed en daartussen mijn spieren rekte. Het lopen voelde goed en ik voelde mijn borsten niet hupsen! Zodra ik de bh aantrok voelde het ook meteen solide en stevig, wat natuurlijk nodig is tijdens het lopen. De weken erop liep ik, naast de spinninglessen 1 of 2 keer hard in de week en schroefde de hoeveelheid minuten per loopje op, naar eigen inzicht. Na 6 weken was ik bij 8 minuten hardlopen aangekomen, liep ik al zoveel soepeler dan toen ik begon en had ik plezier in het lopen! En toen was daar toch wel snel: de dag van de clinic.

Hardloopclinic van Carien Kleibeuker

Samen met mijn zus vertrok ik naar het Amsterdamse bos en Spa Zuiver, waar we Carien ontmoetten. Na een kort verslag van haar carrière en leven gingen we ons omkleden om aan de slag te gaan met de 14 andere deelneemsters.

Nu was het grote moment aangebroken: is de training van de afgelopen tijd voldoende geweest om een loopgroepje (met misschien wel erg getrainde mensen) bij te houden? In de 2 uur dat we bezig zijn geweest hebben we loopjes, loopoefeningen en grondoefeningen gedaan. Wat bleek? Het lopen ging super, voelde ontspannen, de bh deed zijn werk geweldig, en bovenal had ik plezier! Ik heb mijn ‘oude’ hobby weer terug!

Freya Crop Top Sportbh - clinic Carien Kleibeuker

Bron foto: Telegraaf

Conclusie

De Freya Crop top sportbh doet wat hij beloofd: hij ziet er mooi uit, verpakt de borsten apart waardoor je het gevoel hebt minder te zweten, hij sluit wat hoger zodat de bewegingen van je borsten naar boven ook beperkt blijven, hij heeft padded cups waardoor je tepels niet zichtbaar zijn en je kunt er ook een racerback model van maken. Voor mij doet de bh het goed tijdens het hardlopen.

Groeten Patricia Oppewal-Knaap

Anita, sportbh deskundige, over de Freya Crop Top

‘Wie zo nu en dan op mijn website kijkt, weet al lang dat er goede sport bh’s in leuke kleurstellingen zijn die prima ondersteuning bieden tot zeker cup H. En daar is weer een heel mooie bijgekomen: de Crop Top in prachtig Indigo van Freya!’

Lees op Kiesdejuistesportbh meer informatie of koop hem direct!

Freya Crop Top SportBH

Share Button