Schaatsen met de Ulla Sportbh

Door: Patricia Oppewal-Knaap.

Een mooi compact pakketje wordt door de postbode geleverd. Een zwarte bh met beugel komt netjes uit de verpakking. Op het eerste oog ziet de Ulla Sportbh er uit als een gewone bh (fijne bijkomstigheid, vind ik). Meteen even passen en hij voelt heerlijk stevig aan, sluit mooi boven de borsten, wat mij al vertrouwen geeft en de borsten blijven mooi gescheiden door de beugel. Deze bh kan wel eens héérlijk zitten tijdens het schaatsen en natuurlijk tijdens het in- en uitlopen.

ULLA SPORT-BH - MET BEUGEL test Patricia met SchaatsenWedstrijdschaatsen

Na ‘vroeger’ fanatiek aan wedstrijdschaatsen gedaan te hebben, is dit nu in rustiger vaarwater gekomen. Ik heb ondertussen twee kinderen gekregen, andere hobby’s (ook sportief trouwens), een man (ook met hobby’s) en niet te vergeten een baan als leerkracht in het basisonderwijs wat de nodige energie vergt. Maar… zodra ik mijn schaatstas met schaatsen en kleding bij elkaar zoek, gaat het weer ongelooflijk kriebelen. Zijn mijn schaatsen nog in orde? Waar is mijn slijpblok eigenlijk? Pas ik mijn kleding nog wel? Heb ik nog handschoenen? Waar zijn mijn snijdichte kousen/sokken? Etc. etc. etc.

Warmdraaien

ULLA SPORT-BH - MET BEUGEL test Patricia met SchaatsenOp de afgesproken tijd kom ik aan bij de ijsbaan, mijn vader en zus volgen al snel. Het is een regenachtige dag, waardoor het mistig is op de baan. Oh jee, dat is niet goed voor het ijs! Wat ‘vroeger’ zo gewoon leek, lijkt nu wel nieuw maar ook zó vertrouwd, dit is mijn ijsbaan!

We beginnen met een rondje of twee rondom de baan inlopen, rekken , loopoefeningen doen en een paar steigerungs (die volgorde zit er zo ingebakken). Al deze activiteiten doorstaat de Ulla met glans, er zit nauwelijks beweging in mijn boezem (wat heerlijk is, want je wil je niet druk maken om gehups).

Waarom had ik de Ulla sportbh niet in mijn fanatieke schaatstijd van veel trainen, langebaan wedstrijden, marathonwedstrijden, NK voorselecties, regioselecties, NK’s etc?

De schaatsbaan op!

Dan is het schaatsen aantrekken en het ijs op. De eerste bocht nog even rustig rechtop maar dan, door de knieën en gáán!

ULLA SPORT-BH - MET BEUGEL test Patricia met SchaatsenHet is vrij druk op de baan en het is even zoeken naar ruimte tussen alle mensen, die allemaal een verschillende snelheid hebben. Aanzetten, schaatsen recht naar voren inzetten en afzetten naar de zijkant. Aan het beschaafde ‘klapje’ hoor ik dat ik redelijk naar de zijkant afzet (wat ook de bedoeling is natuurlijk). Het is nu zaak om naar de binnenbaan te verhuizen en dan in een zgn ‘treintje’ terecht te komen. Er komt een treintje voorbij en ik pik aan, mijn vader en zus zijn een rondje eerder al ingestapt in hetzelfde ‘treintje’.

Sterker worden

Ik probeer in het ritme van de mensen voor mij te rijden en dat lukt aardig. De ‘swung’ heb ik al snel weer te pakken en ik glij dan ook soepel over het toch al wit aangeslagen ijs. Hierdoor is het een zwaarder trainingsuur dan ingecalculeerd, maar daar word ik alleen maar sterker van.

ULLA SPORT-BH - MET BEUGEL test Patricia met SchaatsenDe Ulla sportbh tijdens het schaatsen

Tijdens het rijden heb ik totaal geen last van een schommelende boezem, wat bewonderenswaardig is als je voorover hangt. De Ulla sportbh zorgt ervoor dat alles prima stevig op zijn plek blijft en je je echt kunt focussen op je sport, want daar kom je voor! Na een uur ga ik met zere benen, maar wel zeer voldaan het ijs af. Wat is schaatsen toch een heerlijke sport!

 

Conclusie

Het aantrekken van de Ulla sportbh kost even wat moeite, maar eenmaal aan zit hij als een huis. Hij geeft een vertrouwd en stevig gevoel: ik kan van deze bh op aan!

De beugel zorgt ervoor dat je borsten mooi gescheiden blijven (wat weer mooi staat onder strakkere kleding) en de brede schouderbanden zitten prettig. De sluiting met vier haakjes is mooi breed, wat er aan de zijkant van je borsten (onder je armen) strakker uitziet. Het dragen van een hartslagmeter onder de bh gaat voor mijn gevoel ten koste van de ondersteuning en beviel mij niet zo goed. Als je toch een hartslagmeter wil dragen, denk ik dat de Ulla zonder beugel beter is.

Wat mij betreft is de Ulla sportbh een topper onder de sportbh’s!

ULLA SPORT-BH - MET BEUGEL test Patricia met SchaatsenAnita, sport bh deskundige

‘Ook in grote cupmaten is goede ondersteuning te vinden. De Ulla met beugel biedt met recht fullsize support. Dit is een minimizer model waardoor je borsten kleiner lijken, en de beugel is van topklasse. Die voel je niet.’

Bekijk alle informatie over de Ulla sportbh met beugel >>
Er is ook een Ulla sportbh zónder beugel. Die kun je hier vinden >>

Gratis Online Sportbh Test

Wil je weten welke maat de Ulla het beste past bij jou? Doe dan even onze online sportbh test.
Een persoonlijk advies krijg je per e-mail.
ulla-met-beugel-patricia-10

Share Button