De Freya Crop Top in actie

Geschreven door Anita Bruin.

Terugkomend van kantoor doe ik nietsvermoedend de brievenbus open en wow, een grote grijze enveloppe. Zou het? En ja, dát is snel… Mijn nieuwe sportbh, de Freya Top Crop, is binnen. Dat heeft Anita snel gedaan!

Ik had de online sportbh test ingevuld en daarop kwam al spoedig een advies op binnen. Dat de verzending ook zo snel zou gaan had ik niet verwacht. In een keurige, stevige, grijze enveloppe die anonimiteit uitstraalt. De postbode hoeft namelijk niet te weten welke spullen ik bestel.

Is het wel de goede maat?

Snel eten gemaakt en daarna de sportbh gepast. Normaal gesproken heb ik maat 75F, een lastige maat, zeker voor sportBH’s. De aangegeven EU maat van de BH is 75G. Oei, eigenlijk wil ik uit principe geen G, maar hij ziet er niet echt groot uit. Dus snel vergeten dan maar. De goede kleurstelling helpt daarin. Zwart met helblauwe/paarse accenten. Mooi!!!!Freya Crop Top | Sportbhblog.nl

Goed advies, de bh zit als gegoten!

De BH trekt makkelijk aan en zit stevig. Hij past perfect, die maat is dus heel goed. Goed advies Anita!

Wat direct opvalt zijn de gescheiden borsten waardoor je huid niet kapot gaat door de wrijving tussen de borsten tijdens intensieve sporten. Daar heb ik bij sportbh’s met ‘platgedrukte’ borsten veel last van. En dat ziet er echt niet uit kan ik je melden. Het lijkt alsof de borsten wat naar de buitenkant gezet worden terwijl ze niet groter ogen. Ik heb ook niet het gevoel dat mijn borsten platgedrukt worden zodat ze dan onder mijn kin zitten. Bijzonder.

De binnenvoering van de Freya Top Crop voelt lekker zacht, tepels zijn niet zichtbaar. En dat vind ik erg prettig onder mijn dunne sporttopjes. De bhbanden zijn niet zo smal dat ze snijden maar het zijn ook weer geen ‘oudewijven’ breedtes. Prima keuze deze vorm en het voelt prettig. In de omschrijving stond ‘alsof je handen je borsten vasthouden’, ik moest daarom lachen maar eerlijk gezegd voelt het wel zo. De beugel voel ik wel aan de buitenkant (met mijn handen) maar ik voel de beugel niet op mijn ribben. De sluiting aan de achterzijde is prettig breed waardoor hij goed om je bovenlichaam past. De ringen in de banden zijn mooi afgewerkt en de clip om er een racerback van te maken ziet er stevig uit. De bh sluit voor iets hoger dan een standaard sportbh maar de Freya Top Crop komt net niet boven mijn shirtjes uit en was dus daar niet zichtbaar.

Freya Crop Top | Sportbhblog.nlDe sportbh & een hartslagmeter

Gelijk even een hartslagband omgedaan omdat ik hier mijn twijfels over had. De sportbh heeft namelijk een band onder de borsten. Maar de hartslagmeter band past er prima onder. Het onderste randje van de bh krult iets op maar dat is niet hinderlijk. De BH zit echt lekker stevig zonder dat de hartslagmeter onprettig voelt.

Tijd voor actie, ik ga lekker fitnessen!

Freya Crop Top | Sportbhblog.nlDe eerste sport die deze week op het programma staat is fitness. Dus gelijk de nieuwe Freya Top Crop aan. De bh kan in een racerbackuitvoering, maar dat kreeg ik zonder hulp niet voor elkaar. Ik heb de banden dus gewoon gedaan waardoor de bh wel achterop mijn schouders zichtbaar was. Maar nogmaals, mooie kleur dus ik heb mij hieraan niet gestoord. Wat opvalt is de compactheid van mijn borsten. De borsten zijn individueel goed gekapseld zonder een massief blok te vormen. En dat sport prettig. Vooral met lopen op de loopband is het goed te testen. Geen probleem, nauwelijks beweging in de borsten. Ook bij het roeien geen beperking van beweging gevoeld. En bij de grondoefeningen heb ik geen last gehad van een dikke sluiting o.i.d. De hartslagband is keurig blijven zitten. Kortom de Freya Top Crop krijgt van mij een dikke negen tijdens de fitness.

Ook tijdens golfen draag ik een sportbh

De volgende test was tijdens het golfen. Geen sport met een hoge impact op je borsten qua beweging maar een bh die de borsten platdrukt en dus je borsten te hoog laat eindigen geeft wel een beperking van beweging. Ook bh’s die de borsten helemaal naar de zijkant duwen (pletten) of nog erger, onder je armen duwen (sommige minimizers) geven bewegingsbeperking in je swing. Gelukkig is dat bij de Freya Top Crop allemaal niet van toepassing. Op zich zit de bh prima, nog steeds voelt het lekker stevig zonder overduidelijk aanwezig te zijn. Alleen misschien wel iets te stevig om echt soepel de draai in de swing te kunnen maken. Ik ben gewend om tijdens het golfen een sportbh met een standaard racerback aan te hebben dus mogelijk is het mijn gewenning aan die sportbh die het anders maakt maar mijn voorkeur tijdens het golfen gaat minder uit naar de Freya Top Crop.

Freya Crop Top | Sportbhblog.nlYoga en keuring van de medecursisten 😉

Freya Crop Top | Sportbhblog.nlDe volgende sporttest was tijdens mijn wekelijkse yogales. Natuurlijk leven alle medecursisten (allen dames) tijdens de yogales mee en ook zij waren onder de indruk van de mooie pasvorm van de Freya Sport Crop.

Omdat de yogales best inspannend was en het warm weer was, heb ik veel getranspireerd. Een ultieme test om de snel beschadigende huid tussen mijn borsten en net onder mijn borsten te testen. De Freya Sport Crop doorstaat deze test prima. Geen probleem, geen schuurplekje te zien. Omdat je met yoga, net als met golf veel draaiingen in je bovenlichaam maakt voelde ik af en toe de bh. Maar met de kaars (ondersteboven staan) blijven de borsten keurig in hun verpakking, dit kan ik niet van alle eerder gekochte sportbh’s zeggen. Maar mijn voorkeur voor de yoga gaat toch uit naar een iets soepeler sportbh die iets mee meegeeft met de draaibewegingen in het bovenlichaam.

Hardlopen

Tijdens een rondje hardlopen heb ik ook de Freya Top Crop getest en zoals ik verwachtte ging dat prima. Omdat ik een andere broek aan had, kon ik mijn (grote) telefoon niet in mijn achterzak krijgen. Ik heb mijn telefoon bij de kleinste borst gestopt en zowaar, dat werkte ook. Prima plek tijdens het hardlopen en de telefoon zakte niet weg of zo. Denk niet dat het helemaal de bedoeling is maar het werkte wel ;-). Net zoals bij de fitness heb ik ervaren dat de Freya Top Crop de perfecte sportbh is voor highsupport level sporten.

Omdat ik steeds vrij intensief heb gesport, heb ik de Freya Sport Crop na iedere sportactie gewassen. Door zijn dubbele stof duurt het iets langer voordat de bh helemaal droog is maar ik heb in deze testtijd geen verkleuring of verslapping kunnen merken. Hij zit nog steeds prima.

Mijn conclusie: De Freya Crop Top is de perfecte sportbh voor de sporten met een hoog support level waarbij geen draaiingen met het bovenlichaam gemaakt worden. Vooral zeer geschikt voor vrouwen met grote borsten die geen platgedrukte borsten willen en net als ik graag de borsten gescheiden hebben omdat er anders snel schuur- en smetplekjes ontstaan. Ideaal voor bijvoorbeeld hardlopen en fitnessen. En qua vormgeving absoluut mooi, ook qua kleurstelling.

Ik heb weer genoten van al mijn sportmomentjes deze week en ben blij met de Freya Crop Top!

Anita, sport bh deskundige over de Freya Crop Top

Wie zo nu en dan op mijn website kijkt, weet al lang dat er goede sport bh’s in leuke kleurstellingen zijn die prima ondersteuning bieden tot zeker cup H. En daar is deze Crop Top in prachtig zwart/paars of Indigo van Freya bij gekomen! Deze nieuwe Crop Top is wetenschappelijk bewezen de allerstevigste sport bh met beugel die ik tot nu toe ben tegengekomen. Hij biedt een bounce-reductie van maar liefst 97%!’ 

FREYA SPORT BH CROP TOP - ZWART/PAARS | Sportbhblog.nlFREYA SPORT BH CROP TOP - INDIGO

 

Share Button