Gewoon gaan, met Freya. Zonder emmers water.

Fietsschoenen erin, hardloopschoenen erin, tas dicht.. ‘Waar de huck is de Freya Sportcup, mijn nieuwe bh, ergens?’ Tas open, schoenen eruit, handdoek eruit, helm eruit.. jaa! Daar ligt ze te shinen. Roze, blauw, geel. Net als ik, gewassen en wel, ready to rumble. Voor de laatste keer deze week, klaar voor Triathlon Hulsbeek.

Hoe test ik een bh dan?

Een paar weken geleden werd ik blogger voor kiesdejuistesportbh.nl. En zie hier, mijn eerste testersblog! Nieuw, vreemd en vooral uitdagend. Ik weet nog dat ik na een wedstrijd over de Autobahn vloog deze week en dacht: waar moet ik over schrijven dan? Dat de Freya Softcup met haar mooi roze bandjes en de sexy racerback dé bh is, die je wel mag zien onder je triathlonpak? Dat de bh, zelfs na een lange autorit over de Autobahn, een voorbereidingstijd en een wedstrijd niet snijdt in je schouders? Dat je geen lelijke naden ziet wanneer je de bh draagt onder een strakker shirt? Dat de bh vergeleken met zijn concurrenten toch beduidend sneller droogt? Allemaal waar, maar voor mij niet van belang wanneer ik wil winnen. De hamvraag voor mij is: doet’ie wat’ie moet doen? Verdient de Freya Softcup de titel: triathlon-bh?

Freya Soft Cup

70D

Nu zullen velen denken; een echte vuurdoop voor een bh bij een meisje wat hard traint en daardoor geen borsten meer heeft: right! Ik help jullie even uit de droom. Ik word niet blij van een h&m- of nike-top. Er zijn hard trainende meisjes die goed bedeeld zijn. En ook die meisjes springen in het water, zwemmen een paar keer heen en weer, en gaan vervolgens 5 km lopen rennen. Zonder zich om te kleden. Zie hier: need shock absorbers. Dank u wel!

Nat pak, nou en!

Na een kleine 8 minuten zie ik de oranje boei snel dichterbij komen. In mijn linker ooghoek Britt, in mijn rechter ooghoek een de zwemvijver. We naderen samen het trapje dat ons op het eilandje zal brengen. Ik laat Britt voorgaan, waardoor ik alvast mijn hartslag kan laten zakken. Even rustig ademhalen om geconcentreerd de wissel in te kunnen gaan. Achter Britt ren ik het Parc Fermé in.Voet 1, voet 2. Met horten en stoten trek ik het wetsuit van m’n benen. Bril af, badmuts af, helm op. Lopen als een malle! Tik, tik, tik, tik. Mijn blote voetjes, het blauwe tapijt op het Hulsbeekse eilandje. Alles is nat. Maar dat mag de pret niet drukken. Ik heb kneiterhard gezwommen, ik kan het nog! Het beest is weer los, fietsen met die handel.

Freya Softcup

De juiste.

Dat ‘fietsen met die handel’, gaf een moment van bezinning. De week van de Twentse Triathlon Tour had me nog wat in onzekerheid gelaten, maar op de fiets besefte ik het me.

Freya Soft Cup

Hoe test ik een bh?

Wanneer is je materiaal goed? Wanneer draag je de juiste kleding? Op het moment dat je er geen last van hebt. Op het moment dat je je volledig kan focussen op de race. Als het beest los kan gaan, dan is het goed. En dat was het. Freya beloofde het al; door de brede bandjes en de racerback handig voor high intensity sporten. Betekent dit dat je na het zwemmen kan rennen met een natte bh? Ja, dat betekent dit dat je heuvel af kan rennen zonder het gevoel te hebben je borst van je rug te moeten halen? Ja, het maken van keerpunten tijdens het zwemmen zonder een hele emmer water in je bh te hebben: check! Lopen zonder steeds de zijkant van je bh te raken met je armen: check! De Freya Softcup is een bh die qua design Nike een beetje evenaart, maar daarnaast ook heel veel stevigheid geeft en goed sluit. De racerback maakt haar geschikt om te dragen onder je trisuit, zonder dat je aërodynamica verliest. Dit ís een triathlon-bh. Een uitstekende partner tijdens de wedstrijd. Gewoon gaan, ook Freya. Geslaagd!

Freya Soft cup

Anita, sport bh deskundige over de Freya Soft Cup

Freya laat met de Atomic Blue zien tot op de kleinste details nauwkeurig te zijn. Deze limited edition in primaire kleuren is uniek in zijn soort!’

Freya Atomic Blue

Share Button