Iron(wo)men: Trainen voor een halve triathlon

Geschreven door Berber Bergsma. 

Zomer! Het wedstrijdseizoen is in volle gang! Terwijl er langzaam mooie streepjes op m’n benen verschijnen en de vermoeidheid het lijf insluipt maken grote wedstrijden hun opwachting. Een dikke maand geleden startte ik voor mijn eerste halve triathlon. De halve Ironman van Luxemburg. 1,9km zwemmen, 90km fietsen en een halve marathon lopen. Hiervoor was ik vanaf oktober iedere dag in training.

Alles moet perfect zijn voor mijn dag

Alles moest perfect zijn voor de dag van mijn leven; mijn debuut als 70.3 Ironwoman (dat betekent halve triathlon). Om te kunnen finishen trainde ik gestructureerd. Meerdere keren per dag. Een looptraining gevolgd door een fietstraining, even met de mannen een uurtje in het zwembad dobberen. Met ups en downs werkte ik naar de wedstrijddag toe. De wasmachine draaide overuren, mijn lijf werd langzaam sterker en mijn bh’s sleten.
berber-bergsma moving comfort Juno sportbh

Nieuwe sportbh te testen: de Moving Comfort Juno sportbh

De nieuwe testbh van Kiesdejuistesportbh.nl was daarom zeker welkom. Hoe mooi en hoe goed dan ook; hij verdween gewoon in de massa. De Moving Comfort Juno was snel in gebruik, en goed ook. De bh is behalve mooi van kleur niet echt bh-achtig. Met andere woorden; rennen in enkel deze bh vind ik niet erg, en voelt niet naakt. Daarnaast heeft hij een mooie band rond de ribben waar de hartslagband precies onder kan en niet wegzakt. De racerback is sterk en creatief en verliest zijn stevigheid niet na veel wassen. En, misschien een beetje vies, maar deze bh draag ik vaak twee trainingen. De stof droogt erg snel en ‘zweet’ niet echt. Hierdoor stinkt hij minder dan mijn andere bh’s. Ideaal dus!

Berber Bergsma Ironman Juno

Vertrouwen in mijn Moving Comfort Juno

Toen ik mijn racekleding voor Ironman 70.3 moest klaarleggen was er geen twijfel mogelijk; de Moving Comfort Juno it was! Mijn nieuwe vriend voor dit seizoen. Datgene waar ik al die tijd op kon vertrouwen, ook nu. Heerlijk!

Tijdens het zwemmen kan je bril afvliegen, je kunt de verkeerde boei ronden, in paniek raken door stroming of gewoon vermoeid raken in je schouders. Terwijl je voeten de pedalen van je fiets raken kan het zo zijn dat je je ritme niet kunnen vinden, kan eén van je banden het begeven, zou zelfs je stuur het kunnen bewegen of de heuvel steiler zijn dan je benen aankunnen. Het kan tijdens het lopen zo zijn dat je benen niet meer gaan, je maag het begeeft doordat je te veel gelletjes hebt gegeten en zou je zelfs kunnen struikelen over rondvliegende plastic bekertjes die je voorgangers over de weg werpen. Maar wat mij niet zal overkomen is dat mijn bh me in de steek laat. Dat ik unsupported rond ren.

Thanks for supporting me JUNO!

Berber Bergsma Ironman Juno

En hoe ging het? Die halve triathlon?

Het was een enerverende tijd richting mijn eerste halve triathlon, maar omdat het zo goed ging train ik nu gewoon verder! Vandaar dat ik Anita van kiesdejuistesportbh.nl maar weer week een berichtje gestuurd. Of ze nog een Juno voor me heeft. Mijn extra nieuwe vriend is inmiddels gearriveerd en klaar voor de volgende halve! Want alles kan, als je bh maar goed zit!

ANITA, SPORT BH DESKUNDIGE:
De Juno is sport bh en top tegelijk, en dan heeft hij nog een aantal verrassingen voor je in petto, de Juno is echt een geniaal ontwerp!’ 

>> Bekijk de Moving Comfort Juno Sportbh
>> GRATIS Online Sportbh advies
>> Voor 12.00 uur besteld, dezelfde werkdag verstuurd
>> Geen verzendkosten in NL en Europa!
>> Unieke ruilservice: simpel via de brievenbus bij jou in de buurt

 

Share Button