Het catwalk moment met het Freya Active zwempak

Geschreven door: Berber Bergsma

Van gewone badpakken heb ik nooit gehouden. Ik heb ze het liefst met zo veel mogelijk kleur en gekke printen. Herkenbaar als altijd, met badmuts met visjes en een regenboogzwembril. Het probleem van badpakken is bij mij echter altijd: een platgedrukte voorgevel en geen ondersteuning! Charmantheidsscore: -1. Nou is dat tijdens het zwemmen natuurlijk niet heel erg, omdat je altijd horizontaal ligt én het water je redelijk onzichtbaar maakt. Maar wanneer je het zwembad in komt rennen of na de training even in het bubbelbad wil vertoeven zou een beetje cup me niet verkeerd uitkomen.

SPORT BADKLEDING MET INGEBOUWDE SPORT BHKiesdejuistesportbh.nl

Van kiesdejuistesportbh.nl kreeg ik een tijdje terug het Freya Active zwempak toegestuurd. Het antwoord op al mijn vragen, op het eerste gezicht.

  • Fel van kleur
  • Een mooie open rug en ..
  • MET ingebouwde sportbh!

Ik weet echter als geen ander dat een badpak niet automatisch een goed trainingsbadpak is. Stroomt het water goed langs het pak en blijft alles goed zitten? Tijd voor weer een kiesdejuistesportbh.nl test! Op verschillende vrijdagochtenden voor het werk snel even een duik nemen in het zwembad, no problemo! Badpak aan, schoenen uit. Laat maar komen dat water!

Etalagegevoel

Het zwembad binnenwandelen blijft altijd een dingetje. Je torent boven iedereen uit in een niet veel verhullend kledingstuk. Een soort van etalage-effect. Ik moet zeggen dat dit went, wanneer je dit vaker doet. Maar je een beetje comfortabel voelen bij zo’n catwalk-ervaring is geen overbodige luxe. Behalve dat ik trots ben op de mooie ‘achterkant’ van het Freya Active zwempak, zijn ook de beugels een uitkomst. Een sportbh onder je badpak is niet meer nodig. Het Freya Active zwempak: door de watermelon-kleuren, de mooie rug én de beugels zeker catwalk waardig.

image3Zwembrilissues

Entree overleefd. Sportmodus aan. Test fase 2. Een duik is altijd lastig. Springen, vliegen en contact met het water. Bij één relatief foute beweging schiet je badmuts scheef, je bril vol water en direct een schep water in je badpak. Een trappetje biedt hier uitkomst. Maar, eerlijk is eerlijk. Een mooie dolfijnenduik zou iedere zwemmer goed staan ;). Het zwembrilbadmuts-probleem zal het Freya Active badpak niet oplossen. Maar, testen is testen. De sprong wagen! Na één duik had ik al wel door dat, mede door de beugel, het badpak erg strak zit! Geen emmers water die je duik remmen dus.

Conclusie: als een zeemeermin het water in met het Freya Active zwempak, het kan. Ik ben als zwemmer weer een stapje verder. Nu mijn brilletje nog.

Gangmaker

Fase 3! Beachballen op het strand in je modebewuste bikini. I swear, geen pretje met ’n iets grotere cup. Ditzelfde gevoel ontstaat wanneer je in een niet-passend badpak een keerpunt gaat maken. Gelukkig covered het water de onhandigheden, maar een goedpassend/stijf badpak zou hier een betere oplossing zijn. Het laatste wat ik wil als ik m’n 10x50m op snelheid zwem, is dat ik me zorgen maak om m’n looks. Hoge ellebogen, lange slagen, gaan! Niets moet in de weg zitten.

Voor mijn snelheidstrainingen gebruik is vaak zwempakken van 100% polyester. Strak, stijf; het gevoel dat je als een huis in het water ligt. Het Freya Active zwempak is gemaakt met 29% Lycra em 71% polyester, wat zorgt voor stretch en een lekkere pasvorm. Een uitkomst bij het catwalk moment, een iets mindere component wanneer het gaat om de houdbaarheid van het zwempak en de ‘stijfheid’ van het zwempak. De stijfheid die pakken van 100% polyester bezitten heeft dit pak dus niet, en door dit materiaal zal het pak iets minder lang meegaan. Ondanks dat hoef je je met het Freya Active badpak geen zorgen te maken om je looks. De hoge voorzijde van het zwempak, de cups die alles goed op hun plaats houden. Het keerpunt is ook hier geen struikelblok, zeker niet als het om een langere duurtraining gaat.

Ik had een klein twijfelmomentje bij de vijver, maar dit heb ik nog maar even niet getest, gezien het weer momenteel. Toch zal ik het badpak ook zeker aan gaan doen wanneer ik in open water ga zwemmen (volgend jaar). Het comfort van het pak is erg groot door de Lycra waardoor je er, schat ik in, alle kanten me op kunt!

berber-bergsma-frya-badpak-02Freya Actvie aan, chill modus.

Niets is beter dan een zwemtraining af te sluiten in het bubbelbad. Een moment waarop het badpak verandert van ‘Active‘ naar ‘Leisure‘. En ja, daarvoor hebben we de sexy back! Net als hoe de zwemtraining start, de looks zijn niet onbelangrijk. Ongestoord catwalk-paraderen met bruine benen in het Freya Active zwempak. Ik zeg: doen.

Test geslaagd

Het Freya Active zwempak is toegevoegd aan mijn badpakken-collectie. Wanneer het gaat op snelheidstrainingen en de sportkwaliteit van het badpak erg voorop staat, kies ik een stijvere, minder charmante variant. Maar, mijn zwem matties waarmee ik op donderdagavond en zondagochtend lekker wat baantjes trek zien me al van ver aankomen. Mijn etalagemoment doe ik het liefst met Freya Active. Zit heerlijk, ook als je iets te enthousiast heen en weer springt, zoals ik wel vaak doe. Ongestoord genieten. Kiesdejuistesportbh.nl, bedankt! Dat wordt lekker trainen de komende maanden voor mijn volgende triathlon seizoen!

SPORT BADKLEDING MET INGEBOUWDE SPORT BH | Sportbhblog.nlAnita, sportbh deskundige

‘In de nieuwste kleurencombinatie van dit limited edition Freya badpak voert de kleur ‘watermelon’. de boventoon. De voorgevormde cups zijn comfortabel weggewerkt en zorgen voor een goede ondersteuning. In dit badpak zet jij de trend!

SPORT BADKLEDING MET INGEBOUWDE SPORT BH

 

Share Button