RunningLau traint in Spanje

RunningLau: Trainen langs de spaansekust

RunningLau staat te popelen om onze sportbh’s te testen, maar ze woont en leeft een paar weken in Spanje waardoor het passen van de Sportbh’s wat lastig werd. We moeten dus nog even wachten een review over een sportbh blog, maar ondertussen maakt ze wel erg leuke dingen mee. We laten jullie graag meelezen!

RunningLau: Inmiddels is het alweer 10 juli, wat betekent dat ik vanaf vandaag precies 1.5 week in het prachtige España vertoef. Omdat er voor mij in september zowel een Marktstadrun als een Dam tot Dam loop op de planning staat, heb ik niet veel keus anders dan ook hier mijn trainingen voort te zetten. Gelukkig vind ik hardlopen in een ander land meer dan leuk- het voelt voor mij alsof ik weer helemaal opnieuw begin aan mijn ‘hardloop journey’. Vandaag nemen we een kijkje in het Spaanse hardloopleven, en dat kan nog best wel eens flink gaan tegenvallen..

I admit it: in Nederland ben ik maar een saaie hardloopster. Vaak neem ik namelijk precies dezelfde route en ik zou liegen als ik zeg dat ik dat erg vind. Het gebeurt dan ook wel minstens 2 keer per week dat ik ervoor kies één lange weg te nemen en vervolgens op de helft gewoon omdraai. Lekker makkelijk, want ik kan precies inschatten wanneer ik ongeveer thuis arriveer en hoe ver ik nog moet.  Zo weet ik bijvoorbeeld dat bij die ene boom ik al 2 kilometer erop heb zitten en dat ik na dat kleine schattige huisje slechts 1.5 kilometer in het vooruitzicht heb. Erg slecht Laura- want wat ga je doen tijdens de Dam tot Dam als deze herkenningspunten er niet meer zijn om jezelf aan op te trekken? Precies. Dan ben je de lul.

En daarom was het ook maar al te goed dat ik op de proef werd gesteld door middel van een nieuwe uitdaging: hardlopen in de Spaanse omstandigheden. Op dinsdag 1 juli, de dag na mijn aankomst, ging ik voor mijn eerste 5 kilometer. Inmiddels heb ik er al weer 4 runs opzitten en staat vandaag nummer 5 op de planning. Ik heb ondertussen genoeg tijd gehad om te ervaren hoe het hardlopen in Spanje is en wat ik zelf wel en niet prettig vind qua tijden, afstanden en plaats van training.. Maar och man. Wat is de sport die normaal zo makkelijk en zorgeloos aan mij voorbij gaat, hier verbazingwekkend zwaar. What’s up with that?

Lees verder op haar eigen blog >>

Share Button