Winterse test voor de Berlei Running Sport Bra

Links rechts, links rechts. Acht kilometer heb ik al in de benen, nog een stuk of drie te gaan. Het is duidelijk niet mijn beste dag. Het water spat tegen mijn kuiten en het felle lamplicht schittert over de baan. Terwijl er in de verte onweer klinkt, wordt het langzaam minder druk op de rode mat met witte strepen. Ik heb zware benen en de koude wind striemt langs mijn wangen als ik tegenwind heb. Ergens voel ik me net de sabeltandeekhoorn Scrat van Ice Age, maar dat ter zijde. Still going strong!

Berlei Running – Sports Underwired Running Bra

Kou is niet grappig. Basta. Het betekent ook dat thuis de juiste kleding zorgvuldig kan worden geselecteerd. Waar ik in de zomer normaliter ’s ochtends vroeg snel wat willekeurige kledingstukken in mijn tas werp, kiest deze triathleet in de winter zorgvoldig de juiste kledingstukken. Ik selecteer op kleur én op functionaliteit. Nou ja, soms dan. Jas, jackje, vestje, thermoshirt, thermohemd, hardloopbroek, thermobroek en natuurlijk, niet te missen, de juiste sportbh. Was ik even blij toen kiesdejuistesportbh.nl de Berlei Running opstuurde. Hij mag zeker gezien worden in het stralende spiegellamp-licht, want mooi rood is niet lelijk! En functioneel tijdens off-season triathlon training, let maar op. Deze bh won niet voor niets de ‘Gold winners of the Women’s Running Sports Bra of the Year Award 2014’!Berlei Running Sport Bra - Berber Bergsma

Berlei Running Sports Bra vs. de atletiekbaan

Dit is en blijft natuurlijk een review voor een sportbh, de Berlei Running in dit geval. Hoewel ik graag niet nadenk over wat ik aantrek en gewoon wil gaan trainen, zal ik me nu dus wel even voor de review op mijn materiaal gaan richten. Het leuke is echter dat ik tijdens het dragen van de Berlei Running kan focussen op de training, ook op de baan. Atletiekbaantrainingen staan voor mij gelijk aan snelheid en techniek, maar (of misschien wel daarom) ook aan hobbelen en veren. Weinig tijd voor een scheef trekkend jasje of een knellende broek. Laat staan een striemende sportbh! Hoe irritant is het dat er, onder een Michelinpak, iets niet lekker zit? Op de baan alles uittrekken betekent per direct verkouden worden en dus niet trainen. Onmogelijk.

Berlei Running Sport Bra - Berber BergsmaIk heb de Berlei Running Sports Bra nu een paar keer aan gehad en ik kan niet anders zeggen: zit als gegoten. De bh is lekker zacht op de huid, heeft geen scherpe uitstekende beugels en striemt niet op de schouders. Sportbh’s voor de support van grote borsten hebben vaak een heel ‘netwerk’ om je torso nodig om, wat zo mooi ‘bouncen’ heet, te voorkomen. Of de support van deze grotere bh’s hetzelfde is als het de support van de Berlei Running wil ik graag in het midden laten. Ik heb niet kunnen testen met extra grote borsten. De Berlei geeft support, omdat hij wel volledig de borst omvat, maar geen strak snoeridee nodig heeft. Dit komt door de manier waarop de bh gemaakt is: met inwendige lagen, ofzo. Dit laatste heb ik gelezen, maar vraag me niet hoe dit zit. Geloof me maar gewoon als ik zeg dat het werkt. En Serena Williams zegt het ook. ‘I control what bounces around here’. En dat alles terwijl je gewoon kan blijven ademen. Ik vind dat prettig.

Berlei Running Sports Bra vs. winterweer

Berlei Running Sport Bra - Berber BergsmaWaar we in de zomer vrolijk met z’n allen het buitenwater in duiken, zijn we in de winter iets minder enthousiast. Mietjes zijn het hoor, sommige triathleten. Eigenlijk heb ik geen zin meer om op de fiets te stappen. ‘s Ochtends voor het werk rennen kan ik me niet toe zetten. Het gaat allemaal wat stroever nu we ons moeten kleden als Michelin mannetjes.

Ik heb mijzelf maar wijs gemaakt dat bikkels worden geboren in de winter. Toch zal er geprobeerd moeten worden een beetje fit aan de start te verschijnen in seizoen 2015. De oplossing: rennen, veel rennen! Want daar word je warm van. En zwemmen in chloor. Maar dat ter zijde.

De Berlei sportbh vs. de wasmachine

Een gevolg van dit weer is wel dat ik mijn wasmachine en droger vaak gebruik als kledingkast. Voor het gemak. Iedere dag wasjes draaien om te zorgen dat ik niet mijn duur verdiende centen allemaal uit moet geven aan een overvolle kledingkast. Zo heb ik de afgelopen weken de Berlei Running Sports Bra minstens 25 keer gewassen, in een bh-wasbolletje, dat wel. Maar ik denk niet dat die bh er super vrolijk van is geworden, al moet ik zeggen dat de rode kleur nog steeds niet verdwenen en de vorm totaal niet veranderd is. Daarmee bedoel ik dat deze Berlei is niet gaan lubberen.

De Berlei sportbh vs. de hartslagmeter

Berlei Running Sport Bra - Berber BergsmaOok is mijn ervaring dat bh’s door het natte weer en mijn toch wel iets overmatige zweetproductie in mijn plastic-zak-outfit hun vorm iets minder vast kunnen houden. Daarbij realiseer ik me niet dat er technieken zijn om zweterige bh’s te voorkomen. Ze hebben hier over nagedacht bij Berlei. Je kunt natuurlijk niet verwachten dat deze Berlei Running bh helemaal droog blijft onder vier lagen thermokleding, maar zijn best doet hij wel. Waar ik vroeger wel eens last had van uitvallende hartslagbanden door te veel zweet, weigert mijn hartslagmeter nu nooit.

Over hartslagbanden gesproken trouwens! Ken je het fenomeen ‘stop-je-hartslagband-onder-je-bh-rand’? Een lastige, als je het mij vraagt. Nog meer reclame voor de Berlei Running. Doordat er geen grote elastieken band onder de beugelrand van de bh zit, kun je je hartslagband er perfect onder dragen.

Berlei Running Sports Bra vs. de kerstdagen

Genoeg functionele voordelen, maar jongens. Meisjes bedoel ik, en toch ook jongens. Het oog wil ook wat! Sportende triathlonmeisjes als ik dragen waarschijnlijk hun sport bh even vaak als de gewone bhtjes. Het punt is dat ik minstens zo vaak in deze rode bh voor de spiegel sta dan ik welke ander bh dan ook. Het punt is ook dat ik heb gehoord dat er mannen zijn die dit ‘eindelijk een sexy sportbh’ vinden (ik zal geen namen noemen hoor).

Berlei Running Sport Bra - Berber BergsmaDe Berlei sportbh vs. aantrekken

Dames: moet je snel even langs de kapper voordat je naar yoga of spinning gaat? Je Berlei Running kan alvast aan want hij past mooi onder een shirtje. De bandjes zijn dun en kunnen zelf gekruist worden gedragen. Onder een hemdje in de sportschool bijvoorbeeld? De bh heeft een gewone rugsluiting, waardoor hij net zo makkelijk aan en uit gaat als een gewone bh. En, niet te vergeten, naast de normale witte en zwarte variant is de ook te verkrijgen in het rood. Ho ho ho!

Aanbieding!

Mannen. Met 10 euro korting kunnen jullie nu het ideale kerstcadeau kopen voor je sportieve vriendin, verkrijgbaar t/m cup F. Geen saaie knellende alles-beknellende bh’s meer deze winter. Zij blij, jij blij ;).

Berlei Sportbh bij kiesdejuistesportbh

Ik ga voor Berlei

Tot zover mijn reclamestukje voor de Berlei Running Sports Bra. De bh is nog niet getest tijdens een triathlon, omdat zwemmen in buitenwater rond deze tijd van het jaar op schaatsen moet. Ondanks dat staan de eerste crossjes alweer in de agenda. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om toch te gaan shinen tijdens kerst. Het is niet dat ik in dat geval zonder shirt ga lopen natuurlijk, maar toch. Het zou kunnen.

Het testen van de Berlei is dus nog niet algelopen. Mocht ik nog op of aanmerkingen hebben, dan hoor je dat van mij. Mocht je van uw zijde vragen hebben, dan hoor ik dat graag. Je kunt me bereiken via mijn eigen blog www.swimsmilerun.nl.

ANITA, SPORT BH DESKUNDIGE
De rode Berlei met beugel heeft alles wat je je kunt wensen: ultiem support, een stevige beugel, satijnzacht materiaal, mooie vrouwelijke naadloze cups en een sprankelend rode kleur. Zijn enige nadeel? Er blijft niets meer te wensen over!’

Bekijk hier de rode Berlei Sportbh >>

Share Button