Wat vindt RunningLau van de FineForm sportbh?

Geschreven door RunningLau.

Zoals je waarschijnlijk wel ergens hebt gelezen ben ik al enige tijd op zoek naar dé perfecte sport BH. Voor Sportbhblog.nl ga ik met verschillende BH’s het ‘gevecht’ aan met als doel een sport-bh te vinden die niet alleen genoeg comfort en steun biedt, maar ook nog eens de voorgevel op zijn best laat uitkomen. Sporten draait dan wel niet om de looks, maar je net even wat charmanter voelen tijdens je workout kan nooit kwaad. Right, dames? Na o.a. de Vixen- en de Berei Sport BH getest te hebben, is het vandaag de beurt aan de Moving Comfort Fineform Sport BH. Gaat deze de vorige twee overtreffen?Fineform Sport BH - FineForm | SportBhBlog.nl

Looks

Qua looks weet de Moving Comfort Fineform Sport BH al vrijwel meteen mijn hart te stelen. In tegenstelling tot de Vixen sport-bh -die er uitziet als een gewone sport-bh- en de sport-bh genaamd Berlei -die op het eerste gezicht niet eens voor sporten bedoeld lijkt te zijn- ziet het model van de Fineform er bescheiden, elegant en comfortabel uit. Een prachtig modelletje. Mijn eerste impressie is dat deze BH wellicht iets minder steun zal bieden dan de Vixen doordat de achterkant bestaat uit smallere bevestigingen, maar over het algemeen oogt het model comfortabel en stevig. De rug sluiting is ongetwijfeld het beste gedeelte van het model: de Moving Comfort Fineform Sport BH sport-bh bestaat namelijk uit 4 smallere bandjes die op twee verschillende manieren gedragen kunnen worden door middel van de extra meegeleverde clip. Zo kun je niet alleen de BH op de ‘normale’ manier dragen, maar ook een toffe racerback creëren. Een groot pluspunt, als je het mij vraagt. Ben je het ene model zat, dan switch je gewoon naar het andere!

Fineform Sport BH - FineForm | SportBhBlog.nlFit

Het valt me gelijk op dat de bh zorgt voor een lichte lift van de borsten. Dit in tegenstelling tot de Berlei sport-bh, waarin mijn borsten alles behalve gelift in uitkwamen (zie: twee theezakjes in een sport-bh). De cups zijn van een fijne zachte stof en doordat de binnenzijde geheel glad is voel je geen naden terwijl de borsten toch bedekt blijven en de tepels dus niet doorschijnen. Wel zo prettig, al helemaal tijdens de koudere dagen. Doordat de onderband van de cup zacht en naadloos is, krijg je geen vervelend schurend gevoel tijdens je workout, knellende bandjes of irriteratie bij de huid. Het laag uitgesneden model zorgt ervoor dat de bh niet te ver uitsteekt boven je sport-top.

Fineform Sport BH - FineForm | SportBhBlog.nlStability

Door de bescheiden lift van de borsten maar de toch dikke stof van de cups voelt de BH veel steviger dan ik in eerste instantie had verwacht. Voor de kleinere borsten onder ons zou deze bh geschikt zijn tijdens medium-impact sporten, maar ook hardlopen zou ik hier prima in kunnen. Voor de grotere borsten wordt dit iets lastiger omdat deze BH geen beugel bevat. In dat geval zou ik eerder een BH aanraden als de Berlei sport-bh, om toch nog net dat extra beetje steun te krijgen tijdens het sporten.

Fineform Sport BH - FineForm | SportBhBlog.nlConclusie

Een hele fijne bh voor de wat kleinere borsten onder ons. Met mijn cup 75B biedt de Fineform BH me niet alleen support en comfort, ook is het een waar snoepje voor het oog. Qua model wint hij dan ook zeker van de vorige twee geteste BH’s, al zou ik voor meer stabiliteit tijdens het hardlopen en hoge intensiteit-sporten toch bij de Vixen blijven. Voor yoga, aerobics, fitness etc. is de Moving Comfort Fineform Sport BH een prima keuze!

De Fineform is hier verkrijgbaar in rood of blauw en kost nu tijdelijk € 49,95 (i.p.v. € 59,95).

Wat vind jij van de Moving Comfort Fineform Sport BH?

Liefs,
Lau

ANITA, SPORT BH DESKUNDIGE:
Kiezen tussen functioneel of mooi? Dat hoeft niet meer! De beugelvrije cups van de Fineform sport bh met voorgevormde padding geven de borsten contour en lift. Laag uitgesneden decolleté en met een extra clip kun je zo een racerback creëren. Profiteer van onze tijdelijke online aanbieding, bestel nu en je krijgt 10 euro korting op deze sport bh!

 

Share Button