De Berlei Sportbh met beugel: stevig getest door Anita Bruin

Tekst: Anita de Bruin.

Het is tijd voor een nieuwe test van een nieuwe sportbh via Kiesdejuistesportbh.nl. Ditmaal de Berlei-Sportbh met beugel. De zwart/paarse kleur vind ik erg mooi op de website en ik ben benieuwd naar de ‘live’ uitvoering.

Berlei running sport bh met beugel B4915 wit, zwartSnelle levering

Na korte tijd ligt de grijze enveloppe weer in de brievenbus. Jippie, alweer een nieuwe sportbh. Voelt als een mooi cadeau en maakt dat ik acuut zin krijg om te gaan sporten. De enveloppe rits ik snel open en de Berlei sportbh met beugel voelt bij het oppakken al heerlijk zacht. Mooi zwart met een prachtige paars/blauwe binnenkant. ‘Ik ben benieuwd hoe die mooie binnenkant zichtbaar is’ schiet door mijn hoofd, of blijft dat mijn geheimpje?

De binnenzijde van de sportbh

Wat direct opvalt zijn de stukjes aan de binnenzijde waardoor de cup zijn vorm krijgt. Zowel aan de punt van de cup als een rondje aan de onderzijde. Die aan de onderzijde lijken op een soort taartpuntjes. Dit vraagt natuurlijk even om een rek-test. Met mijn handen heb ik geprobeerd om de vorm uit de cups te trekken. Kansloze actie. De cups blijven perfect in vorm en toch voelen de ‘lassen’ niet hard of vervelend aan mijn handen. Maar eens even aantrekken. Ben benieuwd!

Berlei Ultrasonic welded cupsHoe zit de Berlei sportbh?

DE BERLEI SPORT BH MET BEUGEL Het aantrekken gaat prima. De Berlei sportbh met beugel zit lekker stevig. Mijn borsten passen ook deze keer prima in de cups terwijl dit toch volgens het labeltje een maat kleiner is dan de bh uit de vorige Online Sportbh-test.

Hoe doet KiesdejuisteSportbh.nl dat? Ze moeten haast alle sportbh’s opmeten en kennen om zo goed te kunnen adviseren. Mijn complimenten! Ik zou willen dat zo’n service ook voor gewone bh’s bestaat.

De Berlei sportbh met beugel zit prima, voelt stevig maar knelt niet. De ‘lassen’ of taartpuntjes in de cups voel je niet tijdens het dragen. Maar zie je wel licht door de buitenstof heen. De prachtige paars/blauwe kleur van de binnenzijde is helaas (?) niet zichtbaar.

Omdat ik in principe een racerback uitvoering prettig vind, zeker omdat mijn huidige sporttopjes allemaal een racerbackuitvoering hebben, heb ik gelijk de bandjes om laten zetten (dank zoonlief!) naar een kruis op de rug. De Berlei sportbh met beugel knelt niet en de achterzijde gaat niet vervormen door het kruisen. Kortom, de sportbh zit prima.

Aan- & Uittrekken

Het uittrekken in de gekruiste versie gaat prima. Het aantrekken in de kruisversie is zeker mogelijk maar dat vergt wel enige lenigheid. Armen erdoor en dan hoofd erdoor, bh onder de borsten trekken en dan pas de haakjes op de rug dichtmaken. Het lukt mij wel zelfstandig maar ik kan mij voorstellen dat dit niet iedereen lukt.

De looks

DE BERLEI SPORT BH MET BEUGELDe Berlei sportbh met beugel ziet er onder een shirtje prima uit. Mijn (grote) borsten lijken wat kleiner zonder dat ze onder mijn armen verdwijnen. De borsten worden iets naar buiten gedrukt omdat de borsten gescheiden in de cups zitten. Zo kan de huid tussen de borsten niet kapot gaan door het schuren. Prettig! En met het sporttopje dat ik nu aanheb, niet superdun, zie je niet de ‘lassen’ of taartpuntjes.

DE BERLEI SPORT BH MET BEUGEL Testen tijdens mijn Yogales

Op naar het eerste sportmoment om de Berlei sportbh met beugel te testen. Het wordt mijn wekelijkse yogales bij Yogaprana in Wormerveer.

Ook nu weer wordt mijn nieuwe sportbh enthousiast ontvangen door de medecursisten, grappig hoe deze test de cursisten (niet eens allemaal dames) verbindt. Tijdens de les houdt de Berlei sportbh met beugel zich prima. Met name door de gekruiste banden heb ik geen bewegingsbeperking tijdens het draaien met het bovenlichaam. Ook al zit de onderband stevig om mijn ribben, ik voel de band wel maar ik heb er geen last of bewegingsbeperking van. De sportbh ademt goed en neemt mijn transpiratievocht goed op tijdens deze pittige yogales. En dat ik als enige weet dat er zo’n prachtige paars/blauwe binnenkant in zit, heeft ook wel iets intiems. Ook tijdens de kaars blijven mijn borsten keurig in de verpakking terwijl ik toch zo mijn best doe om de zwaartekracht te tarten.

Eindconclusie: prima sportbh voor de yogales en hij doet absoluut wat hij moet doen.

Sporttest tijdens Fitness

Het volgende sportmoment is het wekelijkse fitnessuur. Ook hier staat een pittig uurtje op het programma. Eerlijk gezegd heb ik een drietal weken overgeslagen vanwege vakantie en moet ik nu wel weer even wennen.

Ik start met fietsen als warming-up en aangezien ik dit nogal enthousiast doe merk ik gelijk dat de Berlei sportbh met beugel zich prima houdt. Ook met de crosstrainer en op het roeiapparaat voel ik mij prettig, geen zwabberende en dus nadien zere borsten. Ik merk geen beperking door knellende banden of benauwende onderband, zelfs niet met de hartslagmeter onder de bh!

Op de loopband, de ultieme test natuurlijk, houdt de Berlei sportbh met beugel prima mijn borsten op zijn plaats en voelt de beweging heel natuurlijk. Terwijl ik ook nog een mooi decolleté onder mijn shirtje hou.

Ook hier de eindconclusie: volkomen geschikt voor een high-level sport als fitness, zelfs bij grote borsten.

DE BERLEI SPORT BH MET BEUGEL Laatste test: Golfen

Op een mooie zaterdagmiddag besluit ik om te gaan golfen. Perfect weer, hoewel de herfst al is ingezet. Natuurlijk een goede mogelijkheid om mijn nieuwe Berlei sportbh met beugel uit te proberen.

Met mijn swing voel ik de onderband wel maar de gekruiste banden geven voldoende vrijheid om mijn swing helemaal af te maken. Ook al staan mijn borsten iets naar buiten, ik heb voldoende ruimte voor mijn armen om de swingbeweging te maken en af te maken.

Van mij mag een sportbh voor de golfsport iets minder stevig maar aan de andere kant, hij zit wel heerlijk en mijn borsten blijven prima op zijn plaats.

Eindconclusie: ook voor golf geschikt, maar misschien net een pietsje te stevig om echt soepel een swing te kunnen maken. Niet eens in beweging maar meer omdat je de onderband voelt.

Wassen sportbh

De Berlei sportbh met beugel heb ik na iedere sportactie gewassen. De bh is vrij snel droog en houdt zijn pasvorm prima. De stof naast de ‘lassen’ gaat niet lubberen of iets dergelijks en blijft stevig. De ‘lassen’ worden door gebruik en door het wassen niet minder stevig. Klasse kwaliteit dus.

Mijn totale conclusie

De Berlei sportbh met beugel is een perfecte sportbh voor de sporten met een hoog support level. Door de goede mogelijkheid van het kruisen van de banden is de Berlei sportbh met beugel ook geschikt voor sporten met een draaiing in het bovenlichaam zoals yoga en golf. De sportbh verpakt de borsten apart zodat er geen wrijving tussen de borsten ontstaat en de prettige stof neemt transpiratievocht prima op. Aanradertje dus!

Anita, sport bh deskundige, over de Berlei sportbh

‘Wie high- of extreme impact sporten beoefent, wil vaak dat de schokken vrijwel volledig geblokkeerd worden. Maar als puntje bij paaltje komt, moet het materiaal ook heerlijk comfortabel aanvoelen. Dat vraagt om een klein wonder. De Berlei sportbh is er overigens ook in een beugel-vrije variant.’

Bekijk hier de Berlei sportbh mét beugel >>

Bekijk hier de Berlei sportbh zonder beugel >>

Berlei sport bh awards 2014

Share Button