Sportbh’s voor fietsvrouwen!

De Tour de France gaat op het moment door de bergen. Waanzinnig om te zien en als fietsliefhebster wil je dan eigenlijk maar één ding, fietsen! Voor vrouwen is er tegenwoordig vanalles te koop op fietsgebied. Goed afgestemde fietsen voor het vrouwenlichaam, mooie en kleurrijke wielerkleding, een dames zeem en ga zo maar door.

Sportbh speciaal voor fietsen

Een goede sportbh hoort daar ook zeker bij en wij van Kiesdejuistesportbh.nl willen je graag uitleggen waarom het dragen van een goede sportbh, speciaal geschikt voor het fietsen, zo belangrijk is.

Sportbh voor wielrenster | Sportbhblog.nl

Hoe bewegen je borsten?

Op een fiets hebben je borsten meestal geen hevige piekbelasting te verduren, of je moet toevallig net te laat in de gaten hebben dat er een enorme kuil in het wegdek zit. Bij een rechtop-positie hangen je borsten naar beneden, bij een voorovergebogen fietspositie hangen ze iets meer naar voren. Ze deinen, terwijl de zwaartekracht er stiekem aan trekt. Maar ze stuiteren niet.

Sportbh's voor wielrensters | Sportbhblog.nl

Invloed op je sportprestaties

Het soepele, elastische en comfortabele materiaal van een low tot medium impact sport bh houdt je borsten voldoende op hun plaats, terwijl de borstkas toch alle ruimte krijgt om vrij te kunnen ademhalen. Bovendien zijn goede sport bh’s licht van gewicht, verkoelend en sneldrogend. Zelfs als je intensief fietst bij hoge temperaturen wordt transpiratie snel van de huid afgevoerd waardoor je optimaal fris blijft. Sommige sport bh’s zijn bovendien voorzien van mesh (gaasstructuur) op plaatsen waar extra ventilatie nodig is. Je kunt er dus voluit tegenaan in de wetenschap dat je nergens wordt belemmerd terwijl je borsten afdoende tegen de zwaartekracht zijn beschermd.

Welke impact?

Een low impact sport bh biedt aan kleine tot middelgrote borsten doorgaans voldoende ondersteuning.

De toegevoegde waarde van je sport bh

Panache Sportbh | Kiesdejuistesportbh.nlBij een voorovergebogen fietspositie is een sport bh met een wat hoger gesneden decolleté erg praktisch, want die blijft een optimale ondersteuning bieden. Met een te laag gesneden cup en decolleté loop je het risico dat je borsten uit de cup rollen. Met een hoger gesneden decolleté vermijd je bovendien teveel inkijk. Kies een model met verstelbare schouderbandjes zodat ze op de juiste lengte kunnen worden afgesteld. Die lengte is bij een voorovergebogen zithouding namelijk vaak korter dan normaal en een sportbh uit één stuk die niet in lengte verstelbaar is, zit dan toch niet zo lekker.

Draag je vaak sportkleding met een racerback, ga dan voor een sport bh met sportrug of kies een model waarbij de schouderbandjes gekruist gedragen kunnen worden. De schouderbandjes vallen dan mooi onder je topjes weg. Bij spinning wordt vaak met een hartslagmeter gewerkt. Doe je aan spinning en heb je een hekel aan de hartslagmeterband, dan is de HRM Wearlink een model sport bh waarbij je je hartslagmeter direct aan je bh kunt bevestigen.

Sportbh’s special geselecteerd voor wielrennen, mountainbiken en fietsen

Vind je uitstraling belangrijk? Zoek je specifieke eigenschappen? Wil je weten in welk opzicht de bh uniek is? We hebben speciaal voor jou als fietster een collectie sportbh’s geselecteerd op uitstraling, specifieke eigenschappen en unieke kenmerken.

Zoek jouw sportbh >>

Gratis Online Advies

Iedere vrouw is uniek, en iedere sport is uniek. De kunst is om een sport bh te vinden die jouw persoonlijke wensen en het sportieve gebruik op elkaar afstemt.

Een persoonlijk en deskundig advies op maat
Om je daarmee te helpen heb ik, Anita, de sport bh-test ontwikkeld. Als oprichtster van de website en sport bh-deskundige weet ik alles van maten, modellen en materiaal in relatie tot bewegen. Op basis van je antwoorden help ik je aan de meest geschikte sport bh. Profiteer dus van mijn kennis. Het verplicht je tot niets!

Doe dan de Gratis Online Sportbh test! >>

Share Button