Bianca gaat paaldansen!

Geschreven door Bianca van Brakel. 

Deze keer ben ik een ‘paal dansend proefkonijn’. Voor de beelddenkers vast een grappig plaatje. Ik kreeg deze keer namelijk een compleet nieuwe sportBH om te testen. Eén die nog niet eens in de webwinkel van Kiesdejuistesportbh.nl te vinden was. Nieuwsgierig als ik ben wilde ik deze natuurlijk gelijk uit gaan proberen.

Function Sportbh

paaldansen-bianca-sportbhblog-5Toen ik de Function thuis gestuurd kreeg heb ik hem meteen aan gedaan voordat ik de kaartjes eraf heb geknipt. Door al dat testen van Bh’s heb ik geleerd dat je een sportBH soms even een half uurtje aan moet doen, om te kunnen bepalen of hij niet vervelend zit of gaat zitten op sommige plaatsen. Dat voel je na een tijdje een stuk beter. Een van de grote voordelen van een webwinkel, want ik zie me dat in een winkel niet zo maar doen. Of ik shop ondertussen de hele winkel leeg. Iets wat zowel mijn man als mijn portemonnee niet z’n goed idee vinden ;).

 

Na het uitgebreid passen heb ik wel lekker de kaartjes eraf kunnen knippen. Gelukkig maar want hij voelt zo lekker aan. Lekkere stretch stof en heerlijk glad. Ik had het jammer gevonden wanneer hij niet bij me zou passen. Nu kon ik hem aan doen tijdens mijn paaldansles.

Waarom paaldansen?

Ik kwam door het Celebrity Pole Dancing wat een tijdje terug op TV kwam. De verschillende tv reclames waarin paaldansen terug komt. En het feit dat paaldansen meer en meer als een echte sport word gezien in plaats van een erotisch kunstje, op het idee om te gaan paaldansen. Ik had er al eens wat van meegekregen tijdens een vrijgezellenfeestje, maar ik wilde nu eens zien en voelen hoe z’n les er dan uit zou zien.

De les

Dus op een zeer regenachtige dinsdagochtend vertrek in naar de binnenstad van Breda waar de Paaldansstudio & Dance Centre zich bevindt. Ondanks dat ik me vaak in een nieuw avontuur stort, blijf ik het altijd een beetje spannend vinden om naar een plek te gaan waar ik nooit ben geweest, met mensen die ik nog niet ken. Dus ik probeer dan zeker op tijd te komen, want om dan als laatste binnen komen vind ik helemaal niets.

paaldansen-bianca-sportbhblog-4Gaat het wel door?

Eenmaal aangekomen zit de deur op slot. Ik weet zeker dat het de juiste plaats is, want op de deur is de reclame van de studio te zien. Terwijl ik mijn telefoon aan het checken ben of ik de bevestiging wel goed gelezen heb komt er nog iemand aan. Ik blijk gewoon erg vroeg te zijn en dit is de eerste les van de dag.

Het word steeds drukker voor de deur en ook Antoni die de les gaat geven is er ruim op tijd om de deur open te doen.

Aan de slag!

Het is een mooi gebouw met smalle gangetjes en hoge plafonds, zoals de binnenstad van Breda veel meer heeft. We kunnen meteen aan de eerste workout beginnen, want we mogen over een steile trap naar de eerste verdieping klimmen. We gaan ons allemaal omkleden en iedereen draagt sportieve kleding en geen schoenen. Ondanks de vroege ochtend is de sfeer goed en iedereen is erg vriendelijk. Ze waarschuwen me wel dat de warming up van Antoni erg pittig is. Ik ben erg benieuwd.

De muziek gaat aan. Iedereen is in de zaal en de les gaat beginnen. En zoals verteld beginnen we met de warming up. Oh, nee hé. Met pasjes…. Eerst nemen we alle stappen die we gaan doen rustig door. Wat super fijn!! Zeker voor een ritme-kneus zoals ik geeft het z’n fijn gevoel dat je eerst in slowmotion even alles doorneemt. Echt ik ben ineens een stuk zekerder van mezelf en deze keer raak ik zowaar niet in de knoop. Al zal ik natuurlijk nooit zo natuurlijk kunnen bewegen als Antoni, ik word hier wel blij van. In mijn hoofd krijg deze les meteen pluspunten.

paaldansen-bianca-sportbhblog-2

Maar vergis je niet. Deze warming up is niet voor watjes. Hoezo alleen aan een paal hangen. Dit is echt een hele cardio workout. Het helpt natuurlijk wel dat de positieve energie waarmee de les wordt gegeven aanstekelijk helpt. Maar uiteindelijk kun je me toch helemaal opdweilen.

Au

Na de warming up mag ik wat bewegingen aan de paal oefenen. Natuurlijk kan ik nog niet zo heel veel z’n eerste les. Ik mocht het draaien oefenen. Doordat ik deze beweging niet gewend ben ga ik het na een tijdje wel voelen aan de binnenkant van mijn been en arm. Gelukkig heb ik een trainingsmaatje waarmee ik de paal deel waardoor ik soms even rust heb. En ze geeft me ook tips waar ik ze nodig heb. Ook kan ik om me heen zien wat je met het oefenen kunt bereiken. Wat mooi om te zien hoe gecontroleerd iedereen beweegt. Dat ik het nog niet kan daar wordt niet vervelend over gedaan. Iedereen krijgt les op haar eigen niveau. En zoals het gezegde zegt: “oefening baart kunst”.

Jammer het is alweer afgelopen!

En dan ineens is de les voorbij. Wat ging dat snel zeg. Ik zou nog wel veel meer willen doen. Iets waar ik overigens lichamelijk nog helemaal nog niet klaar voor ben. Maar ik zou het wel leuk vinden wanneer de les net wat langer zou duren.

paaldansen-bianca-sportbhblog-3

En de Function?

paaldansen-bianca-sportbhblog-5De Function heb ik de hele les niet gevoeld en ik heb er ook niet aan gedacht. Een heel goed teken. Want het zou niet goed zijn wanneer ik hem de hele tijd zou voelen zitten. Ik vind het wel jammer dat de stof van mijn zweten nat is geworden en niet snel opdroogt. Ook zie je de beugels aan de buitenkant een beetje. Dat is alleen optisch.

Erg fijn is de pasvorm, de brede band aan de onderkant en de dikkere bandjes op de schouders. Ook ben ik helemaal weg van de stof waarvan hij gemaakt is. Ik ga hem zeker vaker dragen.

Wanneer komt de Function in de webshop?

Anita, sportbh deskundige, mede met dank aan de enthousiaste blog van Bianca zullen we deze sport bh opnemen in onze collectie. Je kunt deze half september 2016 verwachten in www.kiesdejuistesportbh.nl. 

Share Button