Anita Bruin neemt de DynamiX star mee naar zonnig Dubai

Geschreven door Anita Bruin. 

Op eigen verzoek heb ik gevraagd of ik de Anita DynamiX star mag testen. En dat mocht. De reden voor mij om deze te willen testen is dat dit eindelijk een sportbh met racerback is voor grote maten. Mijn sporthemdjes hebben grotendeels een racerback en ik heb gemerkt dat ik met name bij golf en yoga het heel prettig vind om een racerback-sportbh aan te hebben omdat dit meer vrijheid geeft bij het bewegen. Bij fitness en hardlopen heb ik dit gevoel minder.

Anita DynamiX star | Kiesdejuistesportbh.nlMijn geduld werd beloond!

De DynamiX was niet direct leverbaar dus ik moest even wachten op mijn levering. Maar sneller dan voorspeld viel de bekende grijze enveloppe in de bus en mocht ik mijn cadeautje, want zo voelt het nog steeds, uitpakken. Wat een mooie frisse kleur. Op de foto’s op de site was het een mooie kleur maar het is toch altijd weer even afwachten of die ook in het echt zo mooi is. Nou dat is hij. Soort van fris blauw/groen.

Eerste indruk

Anita test de Anita DynamiX star in DubaiDe stof oogt wat dun en in eerste instantie vraag ik mij af of de sportbh wel stevig genoeg is voor mijn sportieve activiteiten. Aan de binnenkant van de cups is de stof beetje badstofachtig en dus lekker zacht. De buitenkant voelt veel steviger aan. De afwerking is, zoals we inmiddels van de Anita-sportbh’s gewend zijn, perfect. De kleurstelling met het frisse blauw/groen en de grijze onderband, tussenstuk en afwerking is mooi. De schouderbanden hebben de mooie blauw/groene kleur en zijn van een soort zacht maar stevig ‘schuim’plastic. Ook dat voelt prettig aan.

In de schouderbanden zijn een soort pockets gemaakt waar het haakje van de cup in kan. De pockets zien er stevig uit, ik verwacht eigenlijk niet dat deze snel zullen uitscheuren of iets dergelijks. Eerlijk gezegd had ik wel even een associatie met een voedingsbh waar je de cups kan losklikken. Eerst maar eens passen.

Het aantrekken van de Anita DynamiX Star

Het aantrekken gaat makkelijk. Groot voordeel zijn de banden die je, nadat je de bh op de rug hebt vastgemaakt, vastzet. Anders dan normaal dus. Het is even wennen. De video op de site geeft een mooi beeld van hoe het werkt. Ik vind het lastig om dat in tekst uit te leggen.

Nu de haakjes in de juiste pockets zitten probeer ik toch nog eens de DynamiX op de gewone-racerback-manier aan te trekken. Het is even gedoe maar zelfs met mijn maat 75F lukt dat. Armen erdoor, bh over het hoofd en dan mijn borsten in de cups ‘proppen’ en goed ‘schudden’ en daarna op mijn rug de haakjes sluiten. Vast niet de bedoelde manier maar wel zo efficiënt en het werkt ook!

Stevig zonder te knellen

Het eerste gevoel is goed. De DynamiX voelt stevig zonder te knellen. En hoe gek; in deze sportbh zitten geen beugels en die mis ik helemaal niet terwijl ik altijd sportbh’s met beugels draag. De racerback valt mooi tussen mijn schouderbladen en de aflopende zijpanden voelen stevig maar comfortabel.

De Anita DynamiX Star en een hartslagband

De hartslagband die ik altijd met hardlopen en fitness draag past prima onder de band. Ze zitten elkaar niet in de weg en de band krult niet om. Door de versteviging onder de cups, net boven de onderband mis is de standaard beugels ook niet. Mijn borsten passen weer prima in de cups.

Online sportbh test

Ik ben het ondertussen gewend, maar toch blijf ik mij verbazen over het maatgevoel van Anita van kiesdejuistesportbh.nl. Tot nu toe is iedere sportbh qua maat goed, terwijl ik ondertussen modellen van cupmaat E tot en met G heb getest. De onderband is de gehele periode maat 75 gebleven. Kan er nog steeds niet over uit. Wat een professionaliteit bij Kiesdejuistesportbh.nl! Doe hier zelf de Online Sportbh Test >>

Tijd voor actie!

Om de DynamiX te testen moet ik toch echt in actie komen. Op naar mijn wekelijkse fitnessuur. De DynamiX past prima onder mijn sporttop (racerback) en de blauw/groene kleur blijft lekker mijn geheim. Nergens piept hij boven mijn sporttop uit. Tijdens mijn fitnessuur blijft de DynamiX prima steun geven, ook tijdens het hardlopen op de band en het trainen op de crosstrainer. Ik mis de beugels echt niet, sterker nog, ik vind dit prettiger. Geslaagd voor de eerste test.

De DynamiX star en mijn Yogales

Anita DynamiX star getest door Anita BruinDe sportbh heb ik gelijk gewassen, even op de hand, en hij is zo weer droog. Dus bij de yogales kan ik hem ook mooi uitproberen. En inderdaad is de racerback een perfecte vorm voor de yoga, nergens kom ik een schouderband tegen als belemmering in een oefening. En ik vind het heel opvallend dat de schouderbanden van de DynamiX niet knellen bovenop mijn schouders naar mijn nek toe. Dat is met andere racerback-sportbh’s nog wel eens het geval. Tijdens de vele standjes die wij tijdens de yogales moeten innemen voelt de DynamiX heerlijk. Kan het niet eens stevig noemen want ik voel hem niet maar mijn borsten blijven op zijn plaats en daar gaat het tenslotte om.

Voor mij is de DynamiX dé sportbh voor sporten waarin je veel met je armen en schouders beweegt.

De DynamiX star en Golfen in Dubai

Omdat ik een blessure heb mag ik niet mijn ronde golf lopen, helaas. Ook niet in mijn vakantie in het heerlijke Ras al Khaimah, net even boven Dubai. Balen! Maar ik mag wel weer voorzichtig beginnen met wat inslaan op de drivingrange. Ook daar gelijk de DynamiX uitproberen. En bij golf, waarbij je veel beweging uit het schoudergewricht haalt en dus vaak de schouderbanden van je bh voelt is de DynamiX een uitkomst. Ik voel de sportbh niet terwijl hij onder mijn dunne polo prima vorm en steun geeft. Ik weet welke sportbh bij mij favoriet is bij golf; de DynamiX en ik zie alweer uit naar mijn 18 holes samen. Heerlijk!

Anita test de Anita DynamiX star in DubaiHardlopen in de warmte van Dubai

In Ras al Khaimah gelijk nog even de DynamiX uitgeprobeerd op de loopbanden. We hadden daar een heerlijk hotel met perfecte fitnessfaciliteiten dus eeuwig zonde om niet gelijk de vakantiekilo’s eraf te sporten. En fitnessen met het uitzicht op strand, zee en ondergaande zon, wauw, wie wil dat nou niet. Om iedereen enthousiast te maken gelijk maar even een foto van het uitzicht vanaf de loopband meesturen. Ik overdrijf echt niet! Het Hilton Ras al Khaimah Resort en Spa (let op, de andere twee Hiltons daar zijn minder luxe) is geweldig.

Anita test de Anita DynamiX star in DubaiTerug in Nederland heb ik nogmaals de Dynamix uitgeprobeerd bij het hardlopen op de loopband. Met een sporttopje met dunne bandjes. Ondanks dat je de blauw/groene banden dan wel ziet misstaat het volgens mij medesporters niet bij een helblauw topje. Oordeel zelf maar…

Anita test de Anita DynamiX star in DubaiMijn eindconclusie

De DynamiX is met zijn racerback mijn favoriete sportbh tot nu toe. Zacht, comfortabel en stevig waar het moet. Geeft prima steun bij zowel de high impact sporten als bij de sporten met veel bewegingen in het bovenlichaam zoals golf en yoga. De DynamiX is makkelijk wasbaar en snel droog en op twee manieren aan te trekken zonder hulp. Ik vind het dé topper van Kiesdejuistesportbh.nl

ANITA, SPORT BH DESKUNDIGE:
‘Het topmerk Anita heeft het wéér voor elkaar gekregen. De Momentum won in 2011 al de Red Dot Award. In 2014 werden ze opnieuw onderscheiden, maar nu met de fonkelnieuwe DynamiX.’

Bekijk de DynamiX Star zoals besproken in deze blog >>
Bekijk alle racerbacks sportbh’s >>
Doe de gratis Online Sportbhtest >>

Share Button