Koubestendige triathlontest voor de Anita Momentum

Geschreven door Berber Bergsma.

Koude voeten, koude tenen, wit- met blauwe tenen. Nat! Arghhh, m’n voeten worden nat. Man man, wat een ellende dit. Zal ik de volgende keer op de loopband gaan lopen? In de sportschoolstank, met te harde beats? Het geluid van schreeuwende klerenkasten en teveel pratende oma’s? Elke keer uit moeten leggen ‘waarom ik wel niet zo lang op de loopband sta?’ Nee. Geef mij maar frisse winterlucht, witte weilanden, veel te veel kleren, serene rust en natte voeten. Best wel leuk eigenlijk, die krakende sneeuw.

Hallo winter!

ANITA SPORT BH - MOMENTUM BEUGELVRIJBrrrr ….

De winterse dagen volgen elkaar op! Dit betekent dat ik me momenteel niet waag aan wedstrijden. Niet in de laatste plaats doordat mijn borsten hiervan pijn gaan doen. Koude tepels doen pijn en is niet grappig. Basta. Ik heb dus over het algemeen een vreselijke hekel aan kou. Maar, ondanks dat gaat het testen van bh’s natuurlijk gewoon door!

Nieuwe sportbh testen!

Twee weken terug kreeg ik van Anita van kiesdejuistesportbh.nl de vraag of ik de Anita Momentum wilde testen. Dit keer zonder beugel. Maar natuurlijk wil ik dat! De grote vraag die bij mij rees was echter: hoe triathlon-test ik een bh als ik geen triathlons doe. De bh zal toch, net als de voorgaande bh’s, triathlonized moeten worden!

SPORTBH TESTING

ANITA SPORT BH - MOMENTUM BEUGELVRIJAnita Momentum Triathlonized
Zwemmen, fietsen en lopen met dezelfde bh. Geen makkelijke test en enkel bestemd voor de beste bh’s, als je het mij vraagt. Na de Freya active zal ik nu ook de Anita Momentum aan de ultieme test onderwerpen. Hoe we dat doen in de winter? Fake a triathlon! Let’s get this bra triathlonized. En ik hoop vanuit het diepst van m’n hart dat m’n borsten in ieder geval warm blijven.

Sportbh Test 1: zwemmen. Hoe nat wordt en blijft de Anita momentum

Men neme een bh, trekt deze aan en gaat onder de douche staan. Koud wel te verstaan, want buitenwater is ook nooit warmer dan 25gr (in NL). Blijf 5 minuten staan. Wat verbaast me? Het duurt een hele tijd voor de bh doordrengt is met water. Na 5 minuten is hij wel goed nat, maar: mijn complimenten. Anita Momentum en water lijken elkaar niet erg aardig te vinden.

Sportbh Test 2: fietsen. Hoe zit is een natte Anita momentum op de fiets

Ga, afgedroogd en wel, jezelf in een dik winters pak hijsen. Zet vervolgens twee benen buiten de deur, pak je fiets en fiets. Hoe voelt dat? Nat, ja. Maar de stevigheid van de bh is goed! De bh zit lekker. Geen rugklachten, geen snijdende banden in de schouders. Doordat de bh geen racerback heeft is hij ideaal om lang mee te fietsen. Hij trekt je schouders niet naar voren waardoor je houding beter blijft. Aquaductje op en af, geen last van prikkende beugels wanneer je vooruit zit en aan je stuur trekt.

Sportbh Test3: hardlopen. Hoe hobbelt met de Anita momentum

Lopen. Met een natte bh. Dat is het moment waarop veel bh’s door de mand vallen. Laat ik jullie gerust stellen: deze niet. Althans, qua stevigheid. De bh zit als een huis, hij trekt niet aan je schouders. Waar bh’s vaak na enige tijd wat losser gaan zitten (vooral wanneer je iets sneller/fanatieker gaat lopen) is dat bij de Anita momentum niet het geval. Ik heb de bandjesstand vóór en na een hardlooptocht bekeken. Tot mijn grote verbazing moet ik zeggen dat dit gewoon NIET veranderde. Hulde!

Sportbh Test4: wassen

Wassen wassen wassen en kijken wat er gebeurt. Bh’s die hun stevigheid verliezen door de tijd zijn er veel te veel. Iedere dag trainen, iedere dag wassen. Iets wat de Anita Momentum prima kan doorstaan! Geslaagd, voor zover ik dat nu al kan zeggen. De stevigheid blijft, de vorm blijft. Ik gooi deze bh zonder na te denken bij de was, ook omdat er geen beugel in zit. Kan niets mee gebeuren, dacht ik zo.

ANITA SPORT BH - MOMENTUM BEUGELVRIJ

SPORTBH TEST: DE KANTTEKENING

Wat mij betreft, triathlonized die Anita Momentum! Of ik de bh ook tijdens mijn triathlons ga dragen is echter nog even de vraag. Daarvoor zal ik hem de komende tijd nog eens vaker gaan testen. Hoe reageren je borsten namelijk op een natte Anita Momentum? Dat is namelijk één minpuntje. Na een halfuurtje rennen ben ik toch iets minder te spreken. Nou komt dat niet alleen door de bh want van kou word ik zowiezo niet vrolijk. Maar daarnaast blijft de bh nat. Hij droogt niet. Kan komen door de dikke laag kleding die ik draag, maar niet alleen daardoor. Wanneer ik na het tacxen ga hardlopen met bijvoorbeeld mijn mooie rode Berlei droogt deze tijdens mijn winterse tocht. De Anita doet dat niet, waardoor ik koude tepels krijg. Au! Ik kan me voorstellen dat dit tijdens een frisse fietstocht na het zwemmen in een triathlon ook de nodige problemen gaat geven! Jammer, zeker omdat de bh zo ongelofelijk stevig is!

Wat dit voor anderen kan betekenen, die de bh niet tijdens het zwemmen dragen maar gewoon doen waarvoor deze bedoelt is: de bh kan tijdens het sporten natuurlijk nat worden van zweet. Bij een beetje zweten zal de bh goed droog blijven, maar wanneer je hier veel last van hebt schat ik in dat de bh nat kan worden en blijven.

EEN DEGELIJKE SPORTBH

Mijn mening over de Anita Momentum: een super degelijke goede bh. Geen poespas met ingewikkelde kleuren. Tijdens het fietsen prikken er geen beugels in je borst en trekt hij je schouders niet naar voren. Tijdens het lopen zakken de bandjes niet langzaam en zit hij als een huis. Doordat deze bh geen beugels heeft was ik bang dat hij minder stevig zou zijn en minder goed aan zou sluiten. Maar dat ik niet het geval. Je hebt het gevoel dat je borsten bij je horen wanneer je de Anita Momentum draagt. Ik denk, zeker voor vrouwen met borsten groter dan cup C een aanrader.

Sport se allen! Ik ga een warm bad opzoeken.

xxx Berber

ANITA, SPORT BH DESKUNDIGE:
Loop je liever niet met je bh te koop en vind je beugels onprettig, maar wil je je borsten toch onwrikbaar op hun plaats? Dan wordt de Momentum beugelvrij vast jouw favoriet. En wil je hem onzichtbaarder dan onzichtbaar? Ga dan voor huidkleur.’

Bekijk alle kleuren van de Anita Momentum zonder beugel >>
Bekijk alle kleuren van de Anita Momenten mét beugel >>
Doe de gratis Online Sportbh test >>

ANITA SPORT BH - MOMENTUM BEUGELVRIJ

Share Button