Wie houdt Drums Alive beter vol? De Movement sport BH of ik?

Welke sport?

Ik ben Bianca en ik houd enorm van sporten. En misschien houd ik wel net zoveel van nieuwe dingen uitproberen. Daarom wil ik de komende tijd gaan kijken en ervaren welke sport het beste bij mij past. Tijdens het proberen van nieuwe sporten test ik dan ook uit welke sportbeha daarbij het lekkerste zit. Dit maakt natuurlijk een verschil per sport. Je hebt zoveel verschillende modellen en eigenschappen en ik heb me er nog nooit zo in verdiept. Ik ben erg benieuwd wat de verschillen zijn en wat het beste bij mij past. Morgen doe ik de Movement sportbh nog eens aan tijdens de eerste sport die ik ga proberen.

En waar kun je het beste beginnen met het uitproberen van een nieuwe sport? Op mijn eigen sportschool natuurlijk. Bij Enjoy Sports in Breda geven ze een les die heel leuk klinkt maar die ik ook nog nooit heb durven proberen. De eerste zin om deze Drums Alive les te omschrijven is namelijk: “Drums Alive combineert het ritme van de drums met de passie van dans”. Bij het lezen van de woorden Ritme en Dans krijg ik het al een beetje benauwd. Ik ben namelijk a-ritmisch. Op het moment dat er lessen gegeven worden met dansjes, bewegen of verschillende pasjes moet ik een paar keer per les mijn armen en benen uit de knoop halen.

Drums Alive

Ik spring dan vandaag ook meteen in het diepe met Drums Alive. Ik heb nog nooit even binnen kunnen kijken wat ze nu precies tijdens de les doen. Dus stap ik er echt helemaal blanco in.

Zoals iedere donderdag kom ik aan op de sportschool met mijn twee zoontjes voor me uitrennend. Ik kan ze maar net bijhouden. Ze gaan altijd gezellig met me mee wanneer ik overdag ga sporten. Op een of andere manier kan ik na het eten het beste een excuus verzinnen om niet te gaan sporten. En hoe leuk ik sporten ook vind, wanneer ik eenmaal op de bank zit kom ik er bijna niet meer vanaf. Waarschijnlijk een herkenbaar probleem voor meer mensen. Nu ga ik overdag en wanneer ik de kinderen aanmeld voor de opvang heb ik ook een goede stok achter de deur. Er is een speciale speelruimte ingericht. Nadat ik ze daar bij de begeleiding achterlaat ga ik naar boven waar de les wordt gegeven.

Het ziet er indrukwekkend uit wanneer ik de zaal inloop. Er staan een heleboel grote ballen opgesteld. Ik vind ze een beetje lijken op grote skippyballen zonder het handvat. Ik heb geen idee wat ik moet doen maar gelukkig legt iemand die deze les vaker volgt uit waar ik kan gaan staan. Ik moet een bal voor, achter en naast me hebben aan beide kanten. Dus ik pak twee drumstokjes en ik ga staan.

De les begint met muziek waar je meteen een goed en zomers humeur van krijgt. De uitleg is erg goed en de verschillende oefeningen zijn goed te volgen. En het is heerlijk even lekker te slaan op die ballen. Dit gaat goed!!

Na de warming up komt er een nieuw leuk nummer en variaties op de oefeningen van net. Ineens gaan we ook de ballen achter en naast ons gebruiken. Ik houd het nog redelijk bij. Tot we alle oefeningen gaan gebruiken en in verschillende ritmes en aantallen. O, nee! Ik voel een lichte paniek opkomen want ik houd het niet meer bij. Door de uitleg en de herhalingen kan ik het even later weer volgen. Tot ik de draad weer kwijtraak natuurlijk…. Gelukkig bezit ik een goede dosis zelfspot en is het helemaal geen probleem. Mijn lachspieren mogen best mee getraind worden.

Na verschillende drum oefeningen trainen we ook de core-spieren nog even apart. Hierna is er de cooling down en is de les weer voorbij.

Bianca test de Movement Sportbh bij Enjoy sports in Breda

Bianca test de Movement Sportbh tijdens Drums Alive bij Enjoy Sports in BredaDe evaluatie

Ik vind het een erg leuke les waar je toch stiekem een hoop spiergroepen in traint. We hebben ongemerkt een hele hoop squats gedaan. Ik voel de spieren in mijn armen en mijn schuine buikspieren ook. We hebben natuurlijk een hoop verschillende bewegingen gemaakt maar doordat de les zo vrolijk en ritmisch was viel me dat niet zo op. Nu de de les voorbij is ben ik toch wel behoorlijk bezweet en voel ik duidelijk mijn spieren. Ik denk ook dat, zelfs ik, na een paar lessen de niet heel moeilijke coördinatie kan blijven volgen en bijhouden. Het slaan op z’n bal werkt ook lekker therapeutisch. Ik ga met minder frustratie de les uit dan dat ik deze in ging. Wanneer ik even geen zin heb in mijn power les of wanneer ik me even lekker wil uitleven met drumstokjes op een bal, weet ik zeker dat ik af en toe de oversteek maak naar deze les.

Conclusie Movement SportBH

Wat ik van de Movement sport bh vind is duidelijk. Ik was een beetje bang dat bij een allround sportbeha deze net niet goed genoeg is bij de intensievere sporten. Dit is bij deze bh duidelijk niet het geval. Hij zit niet alleen bij het hardlopen lekker maar houdt zich ook erg goed wanneer ik wild met mijn armen aan het zwaaien ben tijdens een Drums Alive les.
Nu moet ik eens gaan bedenken welke sport ik de volgende keer wil gaan proberen.

De Movement SportBH

Anita, sport bh deskundige: ‘Eén allround sport bh is niet genoeg. Als je een actief leven leidt, moet je je bh’s tegen elkaar in kunnen dragen om altijd verzekerd te zijn van een doeltreffende en aangename ondersteuning voor je borsten.‘ De sportbh is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Huidige actie: 2e gratis!

MOVEMENT SPORT BH - Bestel er één, dan krijg je er twee! | KiesdejuisteSportbh.nl

MOVEMENT SPORT BH – Bestel er één, dan krijg je er twee!

Share Button