Anita kan weer hardlopen en ze test gelijk de Momentum SportBH!

Geschreven door Anita Bruin.

Ditmaal een blog met de focus op hardlopen in plaats van yoga, golf of fitness. Na een jaar geprobeerd te hebben meer dan 3 minuten hard te lopen ben ik eindelijk van mijn absurd hoge hartslag af en kan ik nu eindelijk opbouwen met hardlopen. Ik ben hier heel erg blij mee. Dank aan mijn geweldige osteopate. Zij snapte binnen 10 minuten wat er aan de hand was terwijl ik al een half jaar bij cardiologen, longartsen en sportartsen liep en niemand snapte wat er nu echt met mij aan de hand was. Frustrerend!

Opbouwen van het hardlopen

Ik ben nu dus rustig aan het opbouwen met hardlopen. Om goed de techniek te leren en te horen wat er allemaal komt kijken bij het hardlopen heb ik mij ingeschreven voor een cursus Start to Run. Een zevenweekse cursus waarbij je van nul af aan leert om uiteindelijk 25 minuten aaneensluitend hard te lopen. En met andere mensen die, net als ik, ook beginnen met hardlopen.anita-bruin-hardlopen-momentum-sportbhblog-03

Start To Run

Vorige week was het zover, mijn eerste cursusochtend. Samen met 65 andere goed gemotiveerde deelnemers meldde ik mij op de atletiekbaan Lycurgus in Krommenie. Na het inleidende opbeurende praatje van trainer Annet mochten we de baan op. Na wandelen en de opwarmoefeningen mochten we 8 maal 1 minuut hardlopen met stevig wandelen tussendoor. Dat stevig wandelen was ook wel nodig want het was best koud. En het hardlopen viel eigenlijk best mee. Zeker omdat ik een leuk loopmaatje trof met een zelfde loopsnelheid. Dat klikte direct. Na het schema deden we nog een goede cooling down en daarna we mochten met huiswerk naar huis.

anita-bruin-hardlopen-momentum-sportbhblog-03De voordelen van thuiswerken

Omdat ik op dinsdag en donderdag thuis werk kon ik die dagen tussen de middag mijn ‘huiswerk’ doen. Dus heerlijk de polder in met de app van Evy via de doppen in mijn oren. Door het prachtige weer had ik helemaal geen ‘huiswerk’ – dus moeten – gevoel, maar was het meer naar buiten mogen. Afwisselend lopen en wandelen, het ging helemaal goed. De hoge hartslag is weg en ik loop met gemak – de bij de les horende – maximaal 3 minuten achtereen. En naast het genieten van mijn vordering was het ook genieten in de natuur. De eerste grutto’s zijn er weer, de eerste lammetjes heb ik buiten gezien, lente gaat dus echt beginnen!

anita-bruin-hardlopen-momentum-sportbhblog-03Testen van de beugelvrije zwarte Momentum van het merk Anita

Natuurlijk waren deze momenten de uitgelezen kans om mijn nieuwe sportbeha van Kiesdejuistesportbh.nl uit te testen. Ditmaal de beugelvrije zwarte Momentum van het merk Anita. Hij ziet er een beetje uit als een ‘gewone’ bh maar bij het hardlopen voel – nee, dat ik niet het juiste woord, want je voelt niets – merk je niet eens dat je een bh aanhebt terwijl mijn borsten zich als behorende bij mijn lijf gedragen.

ANITA SPORT BH - MOMENTUM BEUGELVRIJBeetje gekke uitleg maar ik bedoel hiermee dat mijn borsten prima op zijn plaats blijven terwijl de Momentum nergens knelt of afdrukt. Voor mij een heerlijke sportbh. Na iedere looptraining even in de was en doordat het enkele stof is, is hij zo weer droog.

De Momentum combineert zich goed met mijn hartslagband, dit sluit prima op elkaar aan. Hoewel ik beugelbh’s gewend ben en toch snel een sportbh met beugel kies heb ik de Momentum zonder beugel gekozen. En dat is prima bevallen. Mijn borsten blijven keurig in de cups en schuren niet langs elkaar en geven dus ook geen irritaties.

Deze ervaring leert mij dus dat ik helemaal geen beugelbh nodig heb om de snel optredende irritatie tussen mijn borsten te voorkomen. De rug heeft gewone rechte bandjes, dat is wel jammer voor de leuke sporttops met racerback maar voor het hardlopen ook weer helemaal prima.

De zwarte schouderbanden zie je natuurlijk wel maar stoort absoluut niet. En, eerlijk is eerlijk, gezien het koude weer moest er toch een shirt overheen. De Momentum geeft een mooi profiel en drukt de borsten niet weg onder de oksels ofzo.

Conclusie over de Momentum

Voor mij is de Anita Momentum de ideale sportbh om in de zomer te trainen voor een high impact sport als hardlopen. Heerlijk dunne, koele stof waardoor het transpiratievocht geen koude natte plekken achterlaat en goed stevig, zonder te knellen of af te drukken. Het enige nadeel van de Momentum dat ik kan bedenken is dat ik hem niet zo sexy vind maar ja, dat maak ik na het hardlopen wel weer goed. 😉

ANITA, SPORT BH DESKUNDIGE:
Loop je liever niet met je bh te koop en vind je beugels onprettig, maar wil je je borsten toch onwrikbaar op hun plaats? Dan wordt de Momentum beugelvrij vast jouw favoriet. En wil je hem onzichtbaarder dan onzichtbaar? Ga dan voor huidkleur.’

Anita Bruin test de Momentum sportbh

Share Button