RunningLau test de ‘Berlei Sports Bra’

Geschreven door RunningLau.

Sportbh’s; je hebt ze in alle vormen en maten. Komt dat even mooi uit, onze borsten zijn namelijk ook niet allemaal hetzelfde. Toch maakt dat de zoektocht naar dé perfecte sportbh lastig, want welke past nou het best bij jou en jouw geliefde voorgevel?

Omdat we allemaal het beste voor onze closest friends willen, test ik al enkele maanden verschillende sportbh’s en geef ik eerlijk mijn mening. Na het testen van o.a. de ‘Vixen Sport BH’ was het afgelopen week de tijd om de ‘Berlei Sports Bra’ onder de loep te nemen.

BERLEI RUNNING SPORT BH MET BEUGELLooks

Op het eerste gezicht oogt de BH meer als een gewone bh, waarschijnlijk door de ‘normale’ sluiting en de beugels die deze met zich mee brengt. Op de details is gelet: aan de zijkant van de borst is een leuk detail toegevoegd en hoewel het vanaf de buitenkant een normale zwarte BH lijkt, is de binnenkant donkerpaars gekleurd. Wanneer je de binnenkant bestudeert vind je verschillende, licht gevulde pats die steun bieden. Ook hier is weer gedacht aan design. Dit belooft veel goeds.

BERLEI RUNNING SPORT BH MET BEUGEL Fit

Een sport BH aandoen is nog nooit zo makkelijk geweest: geen gedoe met het over je hoofd trekken van een (te krappe) BH waardoor je vervolgens je man moet vragen je te ‘bevrijden’, nee, deze kun je zelf, net zoals een normale BH, gewoon met de sluiting vastmaken. Ideaal.

Bij het aandoen van de bh werd ik echter wat minder enthousiast: de beugels waren te ‘aanwezig’ en voelde ik duidelijk tegen mijn ribben duwen. Dit kan komen doordat ik een kleine boezem heb en die beugels dus eigenlijk in mijn geval niet nodig zijn. Ik moet ook zeggen dat ik mij niet zo fijn voel in deze bh als in de Vixen Sport BH, die de nadruk legt op mijn rondingen. De Berlei bh is echt puur voor de support, en hoewel hij een prachtig design heeft, komt hij niet zo mooi uit voor de kleinere borsten onder ons vind ik persoonlijk. Ik kan mij daarentegen wel voorstellen dat dit een prachtige bh is wanneer je een wat vollere borstpartij hebt.

BERLEI RUNNING SPORT BH MET BEUGELStability

Wat ik hierboven al benadrukte, is deze bh absoluut geschikt voor support en comfort. De BH is gemaakt van een comfortabele stof en de combinatie van cups en beugel zorgen voor de optimale steun die je nodig hebt tijdens het hardlopen. Of hij ideaal is voor kleinere cups is alleen de vraag.

Conclusie

Een prachtige sport BH die wel eens de perfecte match kan zijn voor degene met een wat vollere cup, opzoek naar comfort, looks en steun. Het design is erg mooi en de bh zit heel stevig. Toch raad ik hem niet aan voor de kleinere borsten onder ons, hierin komen je borsten namelijk niet zo flattering uit en bovendien zijn de beugels niet per sé nodig. Dit kan ook van persoon tot persoon verschillen, maar persoonlijk geef ik de voorkeur aan een sport BH zonder beugels die wat strakker zit en toch vorm geeft, zoals de Vixen sport BH die ik eerder testte. Ben je echter juist opzoek naar iets wat meer te vergelijken is met een normale bh, dan is dit waarschijnlijk de perfecte sport bh voor jou.

Anita, sportbh deskundige, over de Berlei sportbh zonder beugel

‘Wie high of extreme impact sporten beoefent, wil vaak dat de schokken vrijwel volledig geblokkeerd worden. Maar als puntje bij paaltje komt, moet het materiaal ook heerlijk comfortabel aanvoelen. Dat vraagt om een klein wonder.’

Berlei met Beugel | KiesdejuisteSportbh

 

Share Button