De Panache Sportbh doet mee met Start-To-Run

Geschreven door Anita Bruin.

Toen ik mij aanmeldde voor het testen van sportbh’s moest ik een Online Sportbh Test invullen, net als iedereen die een advies van Anita wil hebben. Ik heb toen onder andere aangegeven dat de optimale sportbeha beugels had, geen racerback maar gewone schouderbanden en zwart voor mij een prima kleur was. Vooral over de beugels was ik vrij stellig, ik draag altijd beugels in mijn gewone beha’s. En een goede racerback bh had ik nog nooit gevonden, was er niet in mijn maat blijkbaar.

Niets zo veranderlijk als een vrouw 😉

Panache Sportbh | Kiesdejuistesportbh.nlNa het testen van vier sportbeha’s is mijn mening drastisch gewijzigd. Ik ga voor kleur, kan mij eigenlijk niet knal genoeg zijn, heb de beugels in sportbeha’s geheel afgezworen en heb eindelijk een bijna-perfecte racerbackbeha gevonden. Wat een veranderingen in een paar maanden.

Eigenlijk zou iedereen meerdere sportbeha’s moeten uitproberen voordat je écht weet wat goed en prettig is. Blijf dus niet hangen in een veronderstelling is mijn advies en bestel eens een sportbeha die niet exact gelijk is aan de eisen die je vooraf stelt. Hij kan je nieuwe favoriet worden!

 

Start-To-Run

Gelukkig mag ik deze keer weer zo’n prachtige sportbeha van Kiesdejuistesportbeha.nl testen. Ik heb hem getest met de afsluitende 3 kilometerrun van de Start-to-Run-cursus.

Ik was Start-to-Run in september begonnen bij Lycurgus in Krommenie. Ik wilde al langer hardlopen, maar door problemen met mijn hartslag lukte dat steeds niet. Ik kwam niet verder dan 3 minuten, hoe ik ook trainde en doorzette. Gelukkig werd die situatie opgelost en ineens was het mogelijk om wel goed te gaan opbouwen met hardlopen. En dat wilde ik wel onder begeleiding en met steun doen. Dus vandaar dat ik mij heb aangemeld voor de Start-to-Run-cursus.

Panache Sportbh | Kiesdejuistesportbh.nlZeven zaterdagen lang hebben we opgebouwd met hardlopen. In de week zelf liep ik ook nog zelf twee keer een rondje. En eerlijk is eerlijk, ik had het nooit verwacht maar ik keek naar de looprondjes uit. De gezelligheid, de informatie en oefeningen en het samen doorzetten en verder komen. Geweldig!Panache Sportbh | Kiesdejuistesportbh.nlAfsluitende loop

Als afsluiter werd een 3 kilometerloop georganiseerd. Door de prachtige polder bij Krommenie. Ik had nooit durven dromen dat ik, die een jaar lang tot het uiterste was gegaan om meer dan 3 minuten aaneengesloten had proberen te lopen, deze run na 7 weken zou kunnen lopen.

Maar ik heb het gered!

Samen met mijn nieuwe, bij Start-to-Run ontmoette, loopmaatje Liesbeth heb ik de 3 kilometer aangesloten gelopen. Koste zeker moeite en het eind was absoluut lastig. Maar we pepten elkaar op en we zijn samen na 19 minuten over de streep gekomen. Wow, wat een prestatie!Panache Sportbh | Kiesdejuistesportbh.nl

Hardlopen met de Panache sportbh

Natuurlijk had ik bij de afsluitende loop weer een prachtige sportbeha van Kiesdejuistesportbh.nl aan. Ditmaal de Paarse Panache. Als we het over kleur hebben dan is deze mijn favoriet. Een hele mooie, intens paarse kleur die prachtig kleurt bij roze en blauwe shirtjes. Dan mag hij zelfs een beetje onder je shirt uitpiepen, je hebt niets te verbergen eigenlijk.

De Panache is een sportbeha zonder beugels, en ik mis ze zeker niet. Hij zit heerlijk stevig. Houdt mijn borsten prima op zijn plek en mijn borsten worden door de iets voorgevormde cups uit elkaar gehouden waardoor ik geen last heb van smettende borsten. Dat was de reden waarom ik altijd voor een beugelbeha ging, maar dat hoeft dus helemaal niet!

De cups zijn wat dikker waardoor je geen tepels door dunne shirtjes ziet. Vind ik zo ontzettend lelijk. Er loopt over de cup wel een naad en die zie je wel door dunne shirtjes heen. Ik vind het niet erg maar ook niet echt mooi.

Comfort

Panache Sportbh | Kiesdejuistesportbh.nlDe Panache zit heerlijk stevig. Ik draag hem met de gewone schouderbanden. Het is mogelijk de schouderbanden achter op de rug te kruisen middels een ‘ingebouwd’ haakje maar dat vind ik niet zo fijn. De bandjes zijn dan net te kort voor mij en ik vind dat de bies op de achterpanden wat gaan afstaan. Kan komen door mijn relatief grote (?) maat 75E maar ik zie het ook op de foto’s op de site. Jammer, want voor de rest is het wederom een topper in de toch al zo prettige en omvangrijke collectie van Kiesdejuistesportbh.nl.

De Panache houdt zich met het hardlopen prima aan zijn taak; het stilhouden van mijn borsten. Ondanks dat ik met de 3 km run net in mijn meest onhandige, qua zere borsten, maandperiode zit. Maar ik heb er geen last van gehad, geen centje pijn of ongemak. Ik voel de Panache als een stevige sportbeha die mijn voorgevel keurig op zijn plaats houdt. Mijn hartslagmeter past er prima onder dus dat geeft ook geen probleem.

Conclusie over de Panache Sportbh

Kortom, de Panache staat qua kleur bovenaan op mijn favorietenlijst. De beugels heb ik zeker niet gemist, geen last van wrijvingen of een kapotte huid. De Panache geeft behoorlijk veel stevigheid zonder ergens te knellen. De bandjes in de racerback doen is mogelijk maar dat vind ik niet prettig zitten. Doordat de cups wat dikker zijn, padding hebben, zijn je tepels (ook bij een koude start) niet zichtbaar door je shirt. Prima sportbeha om high impactsporten te doen, zelfs in de periode van zere borsten.

ANITA, SPORT BH DESKUNDIGE:
‘Een sport bh voor high support, met padding, maar zonder beugels? Daar zaten we op te wachten, maar het kon niet gemaakt worden. Dat wil zeggen: tot nu toe. Want het is Panache gelukt!’

Speciale aanbieding!

Panache Sportbh

Panache sportbh

Share Button