Skeeleren met de Freya Active

Geschreven door Patricia Oppewal Knaap.

Het is weer tijd voor een blog met een nieuw te testen sportbh. Een felrode Freya Active sportbh wordt netjes ingepakt geleverd. Zelf ken ik deze goede sportbh al, want ik heb al een Freya Active Jet (zwart/ blauw) in mijn kast liggen. Het is een sportbh met verstelbare brede schouderbandjes en hij is gemaakt van een gladde stevige stof. Er zit geen rek in de cups en onderband en dat maakt de bh voor mij één van de toppers. Hij valt wat hoger wat de beweging naar boven ook goed tegenhoudt. Wat mij erg blij maakt is dat de Freya Active in een maat kleiner wordt geleverd, omdat ik nu 3 maanden bezig ben met gewicht verliezen.

Het effect van vele kilo´s lichter

Midden in mijn afvalrace staat de teller ondertussen op 12 kilo minder aan lichaamsgewicht. Dat dit goed is voor meerdere doeleinden is een leuke bijkomstigheid. Het is gezonder voor de gewrichten en banden in je lijf, de benauwdheid vanwege mijn astma zal waarschijnlijk ook minder zijn (al is dit heel goed onder controle), je kleren slobberen om je lijf en je ziet er beter uit. Vooral dat laatste aspect is iets wat door anderen én jezelf gezien word en dát is ontzettend leuk en motiverend! Je kunt kleren kopen in 1-2 maten kleiner en daar moet ik wel aan wennen. Mijn hoofd is nog steeds ingesteld op 12 kilo zwaarder en ik pak dan ook standaard 2 maten te grote kleding uit de rekken, wat werkt dat toch vreemd in je hoofd!

Met sporten merk ik ook zeker verschil, als ik hardloop loop ik soepeler/ lichter (logisch natuurlijk) en als ik aan het spinnen ben voelt mijn hele lijf strakker. Er komen weer spieren tevoorschijn waarvan ik dacht dat die verdwenen waren, maar ze waren alleen maar verstopt gelukkig! Dat ik een maat kleiner kan kopen van sportbh is erg fijn, ook dat voelt strakker aan!

Freya Active Sportbh > Kiesdejuistesportbh.nl

Kom maar op met de zomer!

Nu het mooie weer (af en toe dan) weer intreedt in ons kikkerlandje pak ik de skeelers weer van zolder. Wat is er nu lekkerder dan met de wind in je haren, zon in je gezicht over het fietspad te zoeven langs de weilanden? Dat een sportbh wel erg gewenst is bij het skeeleren dat wist ik al wel (daar ontkom je met een grotere cup ook bijna niet aan). Als ik skeeler doe ik dit niet rustig, maar fanatiek en dat betekent goed vaart maken en met een rood, bezweet hoofd en vooral een voldaan gevoel weer richting huis rijden. Om dit te bereiken ga ik door mijn knieën en probeer lange slagen te maken (erfenis uit mijn schaatstijd) en mijn bovenlichaam buig ik naar voren. Tegen wind in is het juist de kunst om wat kortere slagen te maken zodat je vaart kan houden.

Freya Active Sportbh > Kiesdejuistesportbh.nlEen stevige sportbh vind ik een must bij het skeeleren!

Freya Active Sportbh bij Kiesdejuistesportbh.nlOmdat je vooroverbuigt heb je een stevige sportbh nodig die zowel de opwaartse – als de zijwaartse bewegingen tegengaan. Nou, dat doet de Freya Active zeker! Hij blijft zitten als een huis in de skeelerhouding, zodat je je kunt concentreren op het skeeleren en het verkeer. Je hoeft je geen zorgen te maken over bewegingen van je borsten waar je niet op zit te wachten.

Wat een verademing om in de zon, niet al te veel wind en met 12 kilo minder gewicht op mijn skeelers over het fietspad te rijden. Je compleet kunnen focussen op je sport, met de Freya Active kan het, dat wil toch iedereen?!

ANITA, SPORT BH DESKUNDIGE:
‘Voor wie durft, want rood is een opvallende kleur. Of als basis voor een sportieve outfit, want hij is prima te combineren met een sportieve top. En net zo robuust als de standaard Active!’

Freya ActiveFreya Active

Share Button