Panache sportbh: Smoezende vriendinnen

Geschreven door Tamara.

Ik kruip achter de computer met een grote mok thee. Klaar om dé online test te doen voor een sportbeha. De site kiesdejuistesportbh promoot dat het een makkelijke test is en dat je direct een goed en persoonlijk advies krijgt. Niet geheel onbelangrijk: De test en het persoonlijke advies zijn gratis!!

Panache Sportbh | Sportbhblog..nlMijn sportbh missie

Wat de site echter niet weet is dat ik een missie heb. En die missie is er niet zomaar één. Ik zoek een sportbeha met heel veel eisen. Niet alleen voor mij maar voor al mijn stoere vrouwelijke collega’s. Wij lopen bij de politie dagelijks in uniform en dragen een veiligheidsvest. Een sportbeha zonder beugel is “verplicht”. Dit om je eigen veiligheid te vergroten. Mocht je beschoten worden dan houdt het vest de kogel tegen maar door de inslag kan de beugel je alsnog ernstig verwonden.

Op zoek dus naar een sportbeha zonder beugel. Klein detail: we dragen hem minimaal 9 uur per dag 😉 en na zoveel uren lijken je borsten zich centraal op je bovenlijf te verzamelen en één grote massa te zijn in plaats van twee mooie borsten ieder met een eigen plek. Daarnaast moeten we met regelmaat rennen, onverwachte handelingen uitvoeren dus ook de ondersteuning is belangrijk. De stof willen we zacht en ademend.

Daar waar onze mannelijke collega’s praten over bier en voetbal na de dienst praten wij over pijnlijke borsten en ze zo snel mogelijk bevrijden. In een mannenwereld kun je je voorstellen dat dát wat teweeg brengt haha. Terug naar de test dus met in mijn achterhoofd het “eisenlijstje”.

Website Kiesdejuistesportbh

Ik open de site kiesdejuistesportbh en kom op een duidelijk en overzichtelijke startpagina. Duidelijke blokken waar je welke info kan vinden. Ik klik op het blok “doe nu de sportbeha test” en kom opnieuw in een duidelijk en overzichtelijk scherm. Direct to the point zonder schreeuwerige advertenties of addertjes onder het gras. Een inleidend praatje waarom het belangrijk is om een goede sportbeha aan te schaffen en wat de kracht is van “kiesdejuistesportbeha”. Sportbeha’s zijn prijzig, geen vrouw is hetzelfde en het gaat om de match.
Klinkt goed en ik krijg er vertrouwen in dat dit wel eens dé online test kan zijn waar ik eindelijk na al die jaren zoeken de beha vindt die ik met plezier draag onder het veiligheidsvest.

Tot nu toe heb ik al van alles geprobeerd. Standaard sportbeha ( verschillende merken en prijzen), gewone beha zonder beugels ( dat was na 1 dag al direct een NO-GO ;)) een sporttop en zelfs twee tops over elkaar. Het effect na een dienst van 9 uur was altijd weer dat ‘die twee’ samen smoezen en het té gezellig hebben in het midden van mijn bovenlijf.

De Gratis Online Test

De online test bestaat uit 10 vragen. Kijk!! Ook daar hou ik van. Kort en krachtig. Ik klik op de test om te beginnen.Als eerste mijn leeftijd, gewicht, lengte en mijn huidige behamaat. Vervolgens de vraag of je je juiste maten wil doorgeven.

gratis online sportbh test kiesdejuistesportbhOmdat ik voor nu en voor altijd die goede sportbeha wil moet ik eerst op zoek naar een centimeter. Je weet wel; zo’n gele oprolbare en niet zo’n metalen meetlint van mijn man uit de garage ( dat heb ik nl even uit gemak overwogen ;). maar mijn missie is te belangrijk). Onderwijdte en bovenwijdte opmeten. Er staat precies bij waar op te letten dus een kind kan de was doen.

Daarna wordt gevraagd wanneer je de sportbeha wil dragen. Dagelijks of bij het sporten. Wat direct opvalt is dat er ruimte is gelaten om aanvulling op de vraag te geven. Gewoon in je eigen woorden. Voor onduidelijkheid is er een uitgebreide toelichting.

Stap voor stap ga ik door de online test en er wordt van alles gevraagd: Mate van stevigheid. Welk model; sportrug, brede bandjes ed. Wel of geen beugel. Welk cup model; daar heb ik echt nog nooit over nagedacht, maar het komt erop neer dat je bijvoorbeeld kunt kiezen uit wel of geen laag decolleté en coupenaden.

Dan een vraag over de uitvoering van de cups; weer zo’n vraag waar ik nog nooit bij stil heb gestaan. Maar ook hier geeft de toelichting duidelijkheid wel of geen paddings c.q. vulling. Als laatste wordt gevraagd of er bijzonderheden zijn zoals een prothese en of je traint met een hartslagband. Wanneer je al een voorkeur hebt voor een sportbeha kun je dat ook aangeven en ter verduidelijking zijn er plaatjes met sportbeha’s.

Als laatste vul ik mijn personalia in en met één druk op de knop worden mijn antwoorden verzonden. Ik word bedankt voor het invullen en mag de volgende werkdag het advies op de e-mail tegemoet zien.

Met een tevreden gevoel drink ik mijn inmiddels koud geworden thee op. Ik heb al mijn wensen en eisen verwoord in de tekstbalken onder de vragen en ben reuze benieuwd wat het advies gaat zijn.

Een dag later

Panache sportbhDe volgende dag heb ik inderdaad een bericht in mijn mailbox van Anita van kiesdejuistesportbh.nl. Hierin staat een advies over welke sportbeha het beste gedragen kan worden onder mijn veiligheidsvest én rekening houdt met al mijn wensen. Ik krijg als advies de “Panache Sportbh”. Naast dat de sportbeha een hippe kleur heeft (violet) belooft hij brede banden, zachte stof, prettig draagcomfort, geen beugels en dat de borsten op hun eigen plek blijven ook bij high interval!

Kijk, dat klinkt goed!!

Panache Sportbh | Sportbhblog..nlBestellen

De bestelling gaat ook online (en zeer eenvoudig) en een paar dagen later ontvang ik het pakketje via de brievenbus. Morgen ga ik de nachtdienst in dus het testen gaat beginnen.

Ik heb er zin in 😀

Hoe bevalt de Panache Sportbh

Panache Sportbh | Sportbhblog..nlOp mijn werk aangekomen zijn de collega’s nog op straat, dus ik heb even de tijd om me rustig om te kleden. Terwijl ik bij mijn kledingkast sta, komt er een andere vrouwelijke collega aan. Ze ziet er nog enigszins duf uit. “Net wakker?” vraag ik grinnikend. Al kletsend loopt ook zij naar haar kleding kast. Het is een kleine kleedkamer en ik moet mijn kast dichtdoen en opzij stappen om haar er langs te laten. Zwijgend kleden we ons om.

Wanneer ze mijn sportbeha ziet, valt haar de kleur direct op. “Wat zie jij er hip uit” en ze kijkt nog eens goed. “Da’s trouwens een super mooie beha Tam, hoe kom je d’r aan”? Ik vertel haar in het kort hoe ik aan deze beha kom en vertel ook mijn missie.

Grijnzend kijkt ze me aan. “Nou als je dat lukt… ik heb de moed opgegeven hoor. Zere tieten horen bij mijn werk”.

Turende collega’s

Al kletsend lopen we terug en inmiddels zijn ook de andere collega’s binnen. Ik pak koffie en zet mijn eten voor vannacht in de koelkast. Nog voordat ik kan gaan zitten komt er een andere vrouwelijke collega bij mij staan. “Laat mij jou missie eens zien”, grapt ze. Ik trek mijn polo aan de bovenzijde wat naar voren en ze tuurt naar “mijn missie”. Kritisch als ze is vraagt ze naar stof, bandjes, beugelvrij en pasvorm.

De mannen zien het gebeuren en uiteraard zijn de, overigens respectvolle, opmerkingen niet van de lucht. “Wij willen jou missie ook wel zien hoor”. Ons werkweekend is hecht en dus weten de mannen allang dat we pijnlijke borsten hebben na een lange dienst en vinden zij, net als wij, dat de baas daar in zou moeten voorzien.

Panache Sportbh | Sportbhblog..nlDe Panache in actie

De hele nacht merk ik niet dat ik de beha draag, terwijl het echt een dienst is waarbij we soms hollen of stilstaan en je als vrouw blij bent dat je een sportbeha draagt. Aan het eind van de dienst, ik heb dan de beha zo’n uur of 10 al aan, voel ik dat ik de beha aan heb. Hij zit me ineens te strak en het kriebelt. Gelukkig is daar de aflos en kunnen we naar huis. Nog een klein uurtje rijden en dan fijn slapen. Eenmaal thuis doe ik de beha uit. Ik heb wat striemen op de zijkant van mijn bovenlijf. Ik had de beha besteld in 75D maar een 80C was misschien beter geweest.

Conclusie

Al met al een zeer goede beha; zacht en comfortabel, brede bandjes, zachte cups, naden aan de buitenkant, geen beugel maar wel goede ondersteuning. Heel belangrijk: geen pijnlijke borsten en beide op hun eigen plek.

Zou mijn missie dan toch geslaagd zijn? Nu al? En zo snel? Al snel val ik in slaap en rol op mijn zij. Daar vinden mijn vriendinnen elkaar weer om samen te smoezen en het gezellig te hebben met elkaar.

Groetjes,

Tamara

ANITA, SPORT BH DESKUNDIGE:
‘Een sport bh voor high support, met padding, maar zonder beugels? Daar zaten we op te wachten, maar het kon niet gemaakt worden. Dat wil zeggen: tot nu toe. Want het is Panache gelukt!’

Panache Sportbh | Sportbhblog.nl

De Gratis Online Sportbh test

Share Button