Spinning met de stoere Extreme Control sportbh

Geschreven door: Patricia Oppewal-Knaap.

Limited Edition van de Extreme Control sport bhAl bij het uitpakken van de Extreme Control sportbh Camouflage maakt mijn hart een sprongetje: wat is hij stoer en mooi! Hij voelt heerlijk zacht in je handen en de cups zijn gemaakt van stevig niet rekkend materiaal.

Dit is altijd het eerste wat ik voel bij een sportbh: en geen rek staat voor mij gelijk aan stevig en betrouwbaar. Omdat ik een grotere cupmaat heb (van dit model een 90E) is stevigheid en daarop kunnen vertrouwen erg belangrijk.

Vertrouwen

Als ik sport, wil ik me geheel daarop kunnen richten zonder aan mijn afzakkende bh bandjes te denken of een omklappende bhband. Ik heb de afgelopen jaren wel gemerkt dat een goede sportbh vinden voor spinning een lastige opgave is. Met spinning hang je natuurlijk erg naar voren en is de boezem ‘los’ van het lichaam. Het is dan ook belangrijk dat de boezem tegen je lichaam aan wordt gedrukt en de opwaartse bewegingen tegengegaan worden. Als ik deze sportbh voel, heb ik er wel vertrouwen in.

Zin in mijn spinningles!

Meteen die avond heb ik één van mijn wekelijkse spinninglessen dus hij krijgt dezelde dag nog de vuurdoop.

Ik trek de stoere sportbh aan, wat vrij makkelijk gaat voor een sportbh, dat is heel fijn! Meteen maak ik enkele sprongetjes op mijn plek en ik verbaas me over de stevigheid. Dit had ik niet verwacht door het zachte materiaal. Ik ben benieuwd hoe hij zijn werk doet bij de spinning les.

Warming-up

Limited Edition van de Extreme Control sport bh
Aangekomen in de spinningzaal stel ik mijn fiets in en begin alvast aan mijn eigen warming up. Mijn spinningmaatje maakt enkele foto’s van mij op mijn spinningfiets en mijn mede spinners willen meteen weten waarom dat is. Ik leg uit dat ik al geruime tijd sportbhtester ben voor kiesdejuistesportbh.nl. Ook leg ik daarbij uit dat er een sportbh test is en dat er bh’s verkocht worden voor alle sporten en maten. Ik krijg meteen enthousiaste reacties over deze mogelijkheden en daarbij meteen alle ongemakken die vrouwen ervaren bij een niet goed passende sportbh. Ook wordt er gevraagd hoe de bh er uitziet die ik draag. Ik rits mijn fietsshirt een stuk open om hem te showen.

De complimenten zijn niet van de lucht: mooi, cool, stoer, gaaf etc etc. Het geeft me een extra boost om aan de les te beginnen. De instructrice komt eens vragen wat er allemaal gebeurt en moet wel lachen om alle commotie in de spinningzaal.

Je hoofd lekker ‘leeg’ sporten. Heerlijk!

Een spinning les begint altijd met infietsen op een lekker tempo. Af en toe kijk ik naar beneden om de ‘schommelingen’ in de gaten te houden. Mijn boezem schommelt wel iets, maar je voelt het niet. Vanaf het volgende nummer tot en met het einde van de les gaan we ervoor!

 Limited Edition van de Extreme Control sport bhTijdens de zittende klimmetjes (trappen met veel weerstand en races (weinig weerstand en hoge frequentie) ben ik me bewust van de schommelingen van mijn boezem (het irriteert me enigszins en haalt me uit mijn concentratie). Het is niet zo dat het pijn doet, het beweegt alleen en ik hou er erg van als ’alles’ strak tegen mijn lichaam zit.

Na de zittende nummers gaan we door met staande klimmetjes (met veel weerstand trappen en uit het zadel), enkele runnings (rechtop, redelijke weerstand en frequentie) en zelfs een nummer met hoge frequentie waarbij de armen een eigen programma doen. Hierbij schommelt mijn boezem niet en kan ik me geheel concentreren op het fietsen, héérlijk!!!!

Het is (zoals eigenlijk altijd) een heerlijke les waar je compleet je energie (en calorieën) in kwijt kan. In nog geen uur je hoofd even helemaal leeg fietsen.

Zo is sporten bedoeld voor mij, alleen maar je lijf het werk laten doen en je nergens druk om hoeven te maken.

Limited Edition van de Extreme Control sport bhConclusie

De Extreme Control sportbh camouflage ziet er geweldig uit en zit erg solide bij de bewegingen waarbij ik vrij rechtop sta. Mijn boezem kan nauwelijks een kant op en ik kan me geheel concentreren op de les, heel prettig!

Bij de zittende nummers (vooral de races) ben ik me bewust van de schommelingen en dat vind ik persoonlijk niet zo fijn.

De Extreme Control sportbh is een stoer uitziende sportbh die naar mijn idee zeer geschikt is voor sporten waarbij je bovenlichaam vrij rechtop blijft.

ANITA, SPORT BH DESKUNDIGE
‘Is dit nu een opvallende of een onopvallende sport bh? Zeg het maar. In ieder geval is dit een geweldig model voor buitensportende bikkels die extreme impact support willen, maar dan wel met ultiem draagcomfort.’

Limited Edition van de Extreme Control sport bh

 

 

Share Button